Ana Sayfa Yunanistan Haber “Ülkenin Güvenliği Pazarlık Edilemez”

“Ülkenin Güvenliği Pazarlık Edilemez”

4
0

Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis Meriç (Evros) bölgesi Kumçiftliği (Orestiada) Omurbey  (Neo Himonio) köyünde bulunan düzensiz göçmenlerin kontrolünü yapan polis merkezinde incelemelerde bulundu. Hrisohoidis burada yaptığı açıklamada, “ülkenin güvenliği müzakere edilemez” açıklamasında bulundu.

Bakan Mihalis Hrisohoidis, Meriç (Evros) bölgesi Yeni Demokrasi Partisi Milletvekilleri Hristos Dermencopulos, Tasos Dimoshakis, Stavros Keleçis ve SYRİZA partisi Milletvekili Natasa Gara’nın yanı sıra bölgedeki birimlerin yetkilileriyle görüştü.

Hrisohoidis görüşme sonrası yaptığı açıklamada bu ziyaretin amacını şu şekilde sıraladı:

“Evros’ta ulusal bir boyuta sahip olan sınırı korumadaki polisin yaptığı çok önemli görev hakkında bilgi sahibi olmak istedim.

Yunanistan’ın sınırlarını koruduğunu ve bundan sonra da sonuç alıcı bir şekilde daha iyi koruyacağına dair her yöne bir mesaj göndermek istiyorum. İnsan hakları müzakere edilemez ancak aynı zamanda ülkenin güvenliği de pazarlık konusu değildir. Yunanistan insan haklarına saygı duyuyor ve bir hukuk devletidir ve daima hukuk devleti olarak kalacaktır.

Kalbimden gelen sıcacık desteğimi, gönülden desteğimi, çok önemli bir çalışma sağlayan Evrosluları tebrik ederim. Bunlar tipik ziyarette bulunan bir politikacının sözleri değil. Mevcut hükümet, ülkedeki tüm güvenlik işçilerini kucaklıyor ve onları destekleyecek.”

Bakan Hrisohoidis çok yakında bölgeye dönmeyi taahhüt etti ve “bugün ne planlandığını ve yarın ne uygulanacağını denetlemek için yeniden bölgeye geleceğim” diyerek Kumçiftliği ve sınır bölgesinden ayrıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz