Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ÜLKEDE SKANDALLAR BİTMİYOR

ÜLKEDE SKANDALLAR BİTMİYOR

9
0

Yunanistan’ın Euro Birliği’nin dışına çıkıp çıkmayacağı bu hafta yapılacak olan oylamada netleşirken ülkede şimdi de şüpheli krediler skandalı patlak verdi. Yunanistan’da Troyka’nın raporu beklenirken ülke her gün yeni bir gelişme ile sarsılıyor.

Ülkede hizmet veren Hellenic Financial Stability Fund (HFSF-finansal istikrar fonu) yorucu bir soruşturmaya hazırlanıyor. Kredi sektörü verilerinde bankaların şirketlere usulsüz kredi verdiği yönündeki detaylar ülkeyi yeni bir skandala itti.

Yeniden sermayelendirme süreci öncesinde HFSFnin altı aylık araştırması kredi portföylerindeki bozukluğun ortaya konulmasını sağlarken kredi alan şirketlerin hisse senlerinde oluşan şişme de dikkat çeken bir diğer şüpheli hareket oldu.

Devam eden denetim şüpheli kredileri ile ilgili detaylı soruşturma başlarken ülkede yeniden gündeme gelen Euro Bölgesi’nden çıkış yeniden gündemin ana maddesi haline geldi.

Pazar günü koalisyon lideri Antonis Samaras’ın yaptığı açıklamada 2013 kemer sıkma planının oylanması sonrasında Yunanistan’ın birlik dışına çıkış senaryolarının rafa kalkacağını savundu.

Bu hafta yapılacak olan 2013 için istihdam sektörünü ve kesintileri içeren paketin oylaması sonrasında Troyka’nın yeni kredi dilimini onaylaması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz