Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÜLKEDE EMLAK PİYASISINDA DURGUNLUK DEVAM EDİYOR

ÜLKEDE EMLAK PİYASISINDA DURGUNLUK DEVAM EDİYOR

11
0

Yunanistan’daki ekonomik kriz, bürokrasi, yüksek alım satım maliyetleri ve ek vergiler emlak piyasasını dondurdu.

Central Real Estate gayrimenkul danışmanı Yanni Sotropas, yaptığı açıklamada, Yunanistan’daki ekonomik kriz, yüksek alım satım maliyetleri ve ek vergilerin, emlak piyasasını dondurduğuna işaret etti.

Bu durumun özellikle gayrimenkul satışlarını etkilediğini söyleyen Sotropas, ”Yunanistan’da tapu sistemi olmadığı için her alım satımda en az bir avukat ve bir noter işin içine giriyor. Bunların maliyetleri gayrimenkulün rayiç bedeli üzerinden binde 1. Bir de rayiç bedel üzerinden alınan yüzde 11 oranında alım satım vergisi var. Şu an en büyük problem ise gayrimenkullerin piyasa fiyatlarının rayiç bedellerinin altına düşmesi, rayiç bedellerin yüksek kalması. Aradaki fark, alıcı tarafından satıcıya yüklenmeye çalışılıyor, tabii satıcı da malını satmıyor. Bir sürü problem çıkıyor” diye konuştu.

Yunanistan’da alım satım işlerinin maliyetlerin yanında bürokrasiye de takıldığını söyleyen Sotropas, ”Bürokrasi en büyük sorun en hızlı şartlarda bir daire için alım satım 3 hafta – 1 ay sürüyor. Daha büyük bir gayrimenkul için bu süre 3 ayı bile bulabilir” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz