Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Türk’üz” ve Buna Saygı Gösterilmesini İstiyoruz”

“Türk’üz” ve Buna Saygı Gösterilmesini İstiyoruz”

0
0

“Batı Trakya’da bizler “Türk’üz” ve buna saygı gösterilmesini istiyoruz.”

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, “Ülkemiz bizleri nasıl 1923’ten 1983’e kadar ‘Türk’ olarak görmüşse yine aynı şekilde bizleri ‘Türk’ olarak görmesini talep ediyor ve onun mücadelesini veriyoruz.”

Rodop Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Milletvekili Evripidis Stilyanidis, Politica 89.8 radyosunda Hristos Konstas’la gerçekleştirdiği söyleşide bir kez daha Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan ifadeler kullandı.

Stilyanidis, son dönemdeki Türk-Yunan ilişkilerine atıfta bulunarak, Türkiye’nin insan gruplarını “araçsallaştırmaya” bir eğilimi olduğunu ve bunu (Batı) Trakya’daki Müslüman azınlık ile de yapmaya çalıştığını ileri sürdü. Azınlığın Yunan vatandaşları olduğunu belirten Stilyanidis, Türk hükümetinin onu etnik bir azınlığa dönüştürmeye çalıştığını iddia ederek, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Batı Trakya’da bizler “Türk’üz” ve buna saygı gösterilmesini istiyoruz.”

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Bölgemizin milletvekili Evripidis Stilyanidis, bir kez daha ülkemizin bizlerin Türk kimliğini inkar eden resmi tezini tekrar ederek, anavatanımızın bizleri araç olarak kullandığını iddia etmiştir. Ülkemiz bizleri nasıl 1923’ten 1983’e kadar ‘Türk’ olarak görmüşse yine aynı şekilde bizleri ‘Türk’ olarak görmesini talep ediyor ve onun mücadelesini veriyoruz. Aslında ülkemizin yöneticileri bizleri iç siyasette araç olarak kullanıyor. Ülkemiz toplumun milli duyguları ile oynayarak, Türkiye’ye yönelik politikası için bizleri kullanıyor. Ülkemizde devlet, siyaset ve medyada hakim olan ve demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerini hiçe sayan bizlere yönelik bu inkar zihniyeti yüzünden ‘Türk’ isimli derneklerimiz yasaklı durumda.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz