Ana Sayfa Yunanistan Haber “Türkiye’ye Karşı Hava Üstünlüğünü Yeniden Sağlayacağız”

“Türkiye’ye Karşı Hava Üstünlüğünü Yeniden Sağlayacağız”

2
0

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ABD ziyaretini SKAİ televizyonuna değerlendirdi. Panagiotopulos, “Türkiye’ye karşı hava üstünlüğünü yeniden sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Bakan Panayiotopoulos özetle şu ifadeleri kullandı.

“Yunanistan’ın temel egemenlik hakları Türkiye tarafından daha fazla sorgulanması durumunda kararlılıkla güçlü bir şekilde yanıt verme kararlılığımızı Amerikalıların aldıklarını düşünüyorum. Bu temel mesajı Amerika’nın da ötesine tüm taraflara geçtik.

Türkiye’ye baskı yapılması konusunda Trump’ın kendisi telefonla arayıp Erdoğan ile konuşması gerekli değil, etkinleştirilebilecek birçok iletişim kanalları var.

F-35 alımı konusuna gelince de Beyaz Saray’daki toplantıda gerekli prosedürlerin tamamlanmasından sonra 2024 yılından sonra bir filo F-35 satın alma konusunu gündeme getirdik.

Bir filo 24 adet F-35 alt yapısıyla satın alınması 3 milyar euro üzerinde bir tutarı var. Anlaşma bittiğinde hangi yöntemle finanse edeceğimizi ve geri ödeme şeklini bileceğiz.

Yunanistan zamanla, düşman radarları tarafından tespit edilmeyen, aynı zamanda elektronik ve silah sistemleri açısından harika yeteneklere sahip olan gizli özellikler olarak adlandırılan 5. nesil uçaklara doğru gidecek.

Öyle veya böyle, Yunanistan diğer ülkeler gibi bu 5. nesil uçağa geçiş yapacak. Israr ettiğimiz yol, ilk olarak F-16 filosunu 4. veya 5. nesil arasında bir seviyeye yükseltmektir. Bitirdiğimizde, uçaklarımızın büyük bir kısmını, 82 ila 84 F-16’ları şu anda mevcut olan en güncel uçak tipine yükseltmiş olacağız ve Türkiye’nin başarısız olduğu F-35’leri edinme sürecine başlayacağız.

Mirage filosunu özel özellikleri ve taşıdıkları özel silahları nedeniyle tamamlayacağız. Kesinlikle gerekli bir uçak tipi. Gerçekten o zaman havacılık düzeyinde zaman içinde üstünlüğü yeniden kazanma hakkında konuşabiliriz. Çünkü bunlar bir anda yapılmaz, fakat organize bir plan temelinde organize hareketlerdir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz