Ana Sayfa Yunanistan Haber Türkiye’nin İHA Kullanımı Atina’yı Harekete Geçirdi

Türkiye’nin İHA Kullanımı Atina’yı Harekete Geçirdi

3
0

Türkiye tarafından SİHA’nın terörle mücadelede etkin bir şekilde kullanılması Atina’yı harekete geçirdi.

Türkiye’nin İnsansız Hava Araçları (İHA) başta terörle mücadelede etkin bir şekilde kullanması ve Ege’de sistematik olarak yapılan uçuşlarda kullanılması, Atina tarafından yeni bir hava tehdidi olarak algılandı ve endişelenen Atina zaman kaybeymeden kolları sıvadı.

Böylece 31 Ekim 2019 tarihinde Atina’da Savunma Silahlanma ve Yatırım Genel Müdürlüğü (ΓΔΑΕΕ) tarafından organize edilen toplantı Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos’un katılımı ve konuşmasıyla başladı.

Bu önemli toplantıya kuvvet komutanlarının temsilcileri, savunma sanayi temsilcileri, akademisyenler, araştırmacı gruplar, Kıbrıs Rum Kesimi Savunma Bakanlığı temsilcileri, Stratejik Ulusal Savunma Sanayi (ΕΑΒΣ) temsilcilerinin katılımla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Yunan yerli İnsansız Hava Aracı (İHA) üretim hattının derhal devam ettirilmesini istedi.

Toplantıya katılan kuvvet komutanları temsilcileri, İHA’lar için gereken şartnameleri sundu. Her kuvvet komutanlığının İHA’lar konusunda değişik talepleri ise olası sorunları da beraberinde getireceğe benziyor.

Her ne olursa olsun görünen o ki, Türkiye’nin İnsansız Hava Aracı (İHA) üretiminde ve kullanımında epeyce uzun yol alması, Atina’da endişeleri arttırmış olacak ki, paniğe kapılan Atina bu konuda acilen bu kadar geniş kapsamlı bir toplantının yapılmasını gündemine aldı ve gerçekleştirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz