Ana Sayfa Yunanistan Haber “Türkiye’nin Failleri Mağdur Olarak Sunmaya Çalışması Tesadüf Değildir”

“Türkiye’nin Failleri Mağdur Olarak Sunmaya Çalışması Tesadüf Değildir”

0
0

Atina’da Skaramanga Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Deniz Astsubay Okulu (SMYN) tesislerinde gerçekleştirilen 95 yeni Liman muhafızının yemin töreni bugün gerçekleşti.

Törene Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikası Bakanı Giannis Plakiotakis ve Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Theodoros Kliaris katıldı.

Yemin töreninde bir konuşma yapan Bakan Giannis Plakiotakis Türkiye’ye mesaj gönderdi. Plakiotakis şu sözleri sarf etti:

“Türkiye’nin failleri mağdur olarak sunmaya çalışması tesadüf değildir.”  

“Türkiye’nin propaganda çabasının gerçeği tersine çevirmeye ve failleri mağdur olarak sunmaya çalışması tesadüf değildir. Ve gerçekten üzücü ki, Yunanistan’da Sahil Güvenlik görevlilerini desteklemek yerine, gerçeğin yayılmasına katkıda bulunmak yerine bu propagandayı benimseyen ya da her halükarda karşı çıkmayan birileri var.

Bu nedenle bugün, Denizcilik ve Ada Politikası Bakanlığı’nı devraldığımız andan itibaren Sahil Güvenliğin operasyonel yeteneklerini güçlendirmeye devam ettiğimizi, burada hizmet eden kadın ve erkekleri aktif olarak desteklemeye devam ettiğimizi, ilk günden beri belirlediğimiz yolda devam ettiğimizi size temin etmek istiyorum. Bizim için, Yunanistan’ın deniz sınırları var ve uluslararası hukuka ve insan yaşamının korunmasına öncelik vererek onları korumaya devam ediyor. Bazılarının hoşuna gider veya gitmez.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz