Ana Sayfa Yunanistan Haber Türkiye’den Yunanistan’a Girişlerde Yeni Uygulama

Türkiye’den Yunanistan’a Girişlerde Yeni Uygulama

5
0

Yunanistan ile Türkiye arasındaki kara sınır kapılarından biri olan Bahçeköy (Kipi) sınır kapısından geçişlerle ilgili yeni uygulamalar getirildi.

Yeni uygulamaya göre, Yunanistan vatandaşlarının Türkiye Cumhuriyeti uyruklu eşleri Yunanistan’a girişleriyle ilgili yeni düzenleme yapıldı.

Yeni düzenlemeye göre, 24 Mayıs tarihine kadar geçerli olan ilgili Bakanlığın uygulamasına göre, Yunanistan vatandaşlarının Türkiye Cumhuriyeti uyruklu eşleri Bahçeköy (Kipi) sınır kapısından Yunanistan’a giriş yapabilecek.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan eşlerin, Yunanistan vizesinin ve Yunan makamlarından evliliği belgeleyecek resmi belgelerinin Evlilik Cüzdanı (Liksiarhiki Praksi Gamu) veya Aile Durumu Belgesi (Pistopiitiko İkogeniakis Katastasis) ibraz ederek Yunanistan’a girişlerine izin verilecektir.

Talep edilen bu belgeler, “TAKSİSNET” şifereleri ile internet üzerinden temin edilebilmektedir.

Ayrıca bilindiği üzere, 72 saat içerisinde yapılmış olan “PCR” testi veya aşı belgesi, Koronavirüs hastalığını geçirinler için antikor testi sonucu gerekmektedir (İngilizce yazılmış olarak).

Son olarak yeni uygulamaya göre, Yunanistan vatandaşlarına ülkeye girişinden sonra uygulanan 7 gün karantina süreci uygulaması da kaldırıldı.

Yunanistan her 10 günde bir yeni uygulamaları açıklıyor. Buna göre bu yukarıdaki uygulama 24 Mayıs tarihine kadar geçerliliğini koruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz