Ana Sayfa Yunanistan Haber “Türkiye Soykırım İçin Özür Dilesin”

“Türkiye Soykırım İçin Özür Dilesin”

4
3

Cumhurbaşkanı Pavlopulos “Pontus soykırımının uluslararası düzeyde tanınması ve Türkiye’nin bir özür dilemesi verdiğimiz mücadelede borcumuzdur” dedi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, İmathia bölgesi Kastania’da bulunan Sümela Manastırı’nda Pontus deneklerince sözde “Pontus Soykırımı” anısına yapılan ayine katıldı. Cumhurbaşkanı Pavlopulos burada yaptığı konuşmada, “Yunanlılar, kararlı ve birlik olarak, Pontuslu Rumlara yapılan soykırımın uluslararası düzeyde tanınması ve akabinde de mağdurların anısına mütevazı bir özür dilenmesinin sağlanması adına savaşmakla görevlidirler” diyerek bir kez daha sözde “Pontus Soykırımı”nı gündeme getirdi.

“Pavlopulos özetle şu ifadeleri kullandı. “Mağdurları anma töreni, bu yıl tarihsel olarak daha da fazla önem kazanıyor. Yüzüncü yılı doldurması ile de denk gelen bu etkinlik, barbarca işlenen şartlar altında, insanlık aleyhine hunharca işlenen suçun tüm unsurlarını taşıyor.

Bu gerçekler göz önüne alındığında, bu yıl dönümünün önemini tam olarak anladığımızı gösterirken, özellikle aşağıdaki hedeflere ulaşmak için kararlılık ve birlik halinde mücadele etmek zorunda olduğumuzu göstermektedir.

Birincisi, Pontus Soykırımının uluslararası olarak insan hafızasında sonsuza dek kazınacak barbarlığın bir işareti olarak tanımasını sağlamak. İkincisi de, failleri en azından içtenlikle bir özür dilemeye zorlamak, böylece genel anlamda alakasız tarihsel kanıtların acımasız sahteciliğini şimdiye kadar uygunsuz taktiğini kınamak olmalıdır.

Ve biz Yunanlılar, her yöne, bu misyonun bizi bütünüyle haklı çıkardığını ve Pontus helenizmi soykırımının trajik kurbanlarının kutsal hafızasının, özellikle de insani değerlere karşı barbarca yapılan bu soykırım gerçeğinin verdiğimiz mücadelede bizi haklı çıkardığını göstermekle yetinmeden, gelecekte insanlık adına bu barbarlığın bir daha yaşanmamasını söylüyoruz.”

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz