Ana Sayfa Yunanistan Haber “Türkiye Nefesimizi Ensesinde Hissetmeli”

“Türkiye Nefesimizi Ensesinde Hissetmeli”

1
0

Yunanistan’ın Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki askeri gücün (ELDİK) yakın zaman önce emekli olan ve Yunanistan’a dönen komutanlardan Tümgeneral İlias Leondaris, Yunanistan’da bir haber sitesine verdiği mülakatta Türkiye ile ilgili çok önemli sözler sarf etti.

“Türkiye nefesimizi ensesinde hissetmeli” diyen Tümgeneral Leondaris devamında şunları söyledi.

“Türkiye söz dinlemeyen bir çocuk, zaptedilemeyen ve taşı elinden almak için eline vurmanız gerekiyor.”

“Bu kriz boşuna kaybolmamalı. Bu krizden bir şeyler kazanmalıyız. Silahlanma programları bekleyemez. Geleceğin talepleri hakkında konuşmaya devam ediyoruz, ancak geçmişin taktikleriyle sürekli bir savaş planladığımızı gösteriyoruz. Savunma okuna teknolojiyi sokmamız gerekiyor. Bir sonraki askeri operasyonlar uzun mesafeli olacak. Tehditimizi uzak tutmalıyız. 300 ve 400 metreye ulaştığımızda başka bir şeylerin ters gittiğini ve onu kurtarabilecek miyiz bilmiyorum. Uzun mesafe ve diplomasi ve siyaset yerel veya daha geniş anlaşmalardır. Tehdit uzakta tutulmalıdır. Sorun Avrupa. Ekonomik bir dev olsa da, siyaset için bir zaafı var.

Bizim için Akdeniz, faaliyetin odak noktası olmalı ve Kıbrıs ile birlikte eksen Mısır ve İsrail’in eklenmesiyle çalışmalıdır. Evros, Silahlı Kuvvetlerin en başarılı operasyonlarından biriydi. Eğer bir kişi Türkiye’nin ya da Erdoğan’ın yaptıklarından şaşırdığını düşünürse, muhtemelen gelişmeleri takip etmiyordur. Erdoğan her şeyi söylüyor. Koronavirüs krizine veya başka bir şeye saygı duymasını beklemiyordum.

Türkiye nefesimizi hissetmeli, soluğumuzu hissetmeli ve günün sonunda bir şey hissetmeli, başına bir şey gelmeli. Sanki söz dinlemeyen bir çocuk, zaptedilemeyen ve taşı elinden almak için eline vurmanız gerekiyor. Biz kendi hedeflerimizi ajandamıza koymalıyız, Türkiye’yi takip etmemeliyiz. Her eylemimiz nihai hedefimizi oluşturacak piramidi kurmaya yol açmalıdır.”