Ana Sayfa Batı Trakya Haberler Türkiye Maarif Vakfı Yöneticileri Batı Trakya’yı Ziyaret Etti

Türkiye Maarif Vakfı Yöneticileri Batı Trakya’yı Ziyaret Etti

6
0

Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çaltılı başkanlığındaki heyet Batı Trakya’yı ziyaret etti.

Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çaltılı başkanlığındaki heyet Batı Trakya’yı ziyaret etti. Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çaltılı başkanlığındaki heyete, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Teşkilat Başkanı Musa Yurt refakat etti. Konuk heyet 16 – 17 Nisan tarihlerinde Gümülcine ve İskeçe’de kurumları ziyaret ederek, temaslarda bulundu.

Maarif Vakfı yöneticileri Gümülcine’de Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nu ziyaret etti. Heyet, aynı gün Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’le de biraraya geldi. Türkiyeli konuklar Gümülcine Türk Gençler Birliği, BİHLİMDER ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ni de ziyaret etti.

İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret.

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Yöneticileri, BTTDD Teşkilat Başkanı Musa Yurt refakatinde 17 Nisan Çarşamba günü İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etti. Misafirler, İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve dernek yöneticileri tarafından karşılandı.

İlk olarak söz alan İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, konukları ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Maarif Vakfı’nın önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirterek, eğitimin herşeyin üzerinde ve herşeyden önemli olduğunu vurguladı. Ahmetoğlu İTB’nin faaliyetlerini ve 36 yıllık hukuk mücadelesini anlattı.

Daha sonra söz alan Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çaltılı, İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etmekten dolayı son derece mutlu olduklarını ifade ederek, İTB’nin faaliyetlerini ve sürdürdüğü mücadeleyi yakından takip ettiklerini ve her zaman ellerinden gelen desteği verrmeye hazır olduklarını belirtti. Çaltılı vakıf olarak dünyanın farklı ülkelerinde eğitim alanında yaptıkları çalışmaları anlattı.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdimiyle sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz