Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRK – YUNAN DOSTLUĞU SPORA YANSIDI

TÜRK – YUNAN DOSTLUĞU SPORA YANSIDI

14
0

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sporun dostluk ve kardeşlik ruhu içerisinde iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenip mesafelerin kısalmasına katkı sağlıyoruz” dedi.

‘Spor Şehri Yıldırım’ olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi, Türk – Yunan dostluğuna katkı sağlayacak bir organizasyona imza atıyor.

Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübü ile Yunanistan’ın Sidirokastro (Demirhisar) Spor Kulübü arasında yapılan kardeş kulüp ve kültür organizasyonu kapsamında Bursa’ya gelen Yunanistan Badminton Federasyonu Başkanı Victoria Hacina, Sidirokastro Belediye Başkan Yardımcısı Bacuras Odiseas, Sidirokastro kulüp yöneticileri Ksanthou Vasilis, Froso Bacura ile Yunanistan Badminton Olimpiyat sporcuları, Sidirokastro Spor Kulübü Badminton sporcuları ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü görevlileri Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi makamında ziyaret etti. Sporun evrensel yapısı ile kültürlerin kaynaşmasına vesile olduğunu belirten Başkan Edebali, “Sporu kazanmak ve kaybetmek için değil sağlık, dostluk ve kardeşlik için yapıyoruz. Ülkeler arası barışın ve dünya barışının sağlanmasında sporun payını göz ardı etmek mümkün değil” diye konuştu.

YEREL YÖNETİMLERİN KATKISI YADSINAMAZ

Dünyanın küreselleşerek yerelleştiğinin altını çizen Başkan Edebali, “Ülkeler arası ilişkiler daha resmi özellikte. Ancak yerel dinamikler ve yerel yönetimler arası ilişkiler, görüşmeler daha kolay ve sıcak çerçevede. Biz de yerel yönetimler olarak sporun vesilesi ile karşılıklı yakın ilişkiler kuruyoruz. Misafirlerimizi ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz, umarım kendileri de Yıldırım’ı ve Bursa’yı iyi anılarla hatırlayacaklardır.” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLERİ SPORLA YETİŞTİRECEĞİZ’

Yıldırım’ı spor şehri yapmayı kendilerine hedef olarak belirlediklerinin altını çizen Başkan Edebali, “Gençlerimizin spor yaparak sağlıklı koşullarda kötü alışkanlıklardan uzak yetişmeleri en büyük dileğimiz. ‘Spor Şehri Yıldırım’ hedefiyle bu tür uluslararası turnuvalara ve yabancı misafirlerimizi ağırlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘YILDIRIM’A TEKRAR GELMEK İSTİYORUZ’

Yıldırım’da olmaktan ve organizasyon süresince gördükleri misafirperverlikten dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade eden Yunanistan Badminton Federasyonu Başkanı Victoria Hacina da “İki ülke arası karşılıklı etkileşim için buradayız. İnsanların sıcakkanlılığı ve misafirperverliği karşısında çok mutluyuz ve en kısa zamanda Yıldırım’a tekrar gelmek istiyoruz.” dedi. Hacina, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile Yıldırım Belediye Spor Kulübü yöneticileri ve sporcularını da Yunanistan’a davet etti.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz