Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRK İHA’LARINI GECE GÖRENE İKİ AY İZİN

TÜRK İHA’LARINI GECE GÖRENE İKİ AY İZİN

24
0

Türkiye’de yapımına başlanan insansız hava araçları (İHA), Yunan silahlı kuvvetlerine özel önlemler aldırttı. Türk İHA’larını gece gören Yunan askerlerine iki ay izin verilecek.

Türkiye’nin 12 adet “Bayraktar” tipi İHA’ya sahip olduğuna dikkati çeken Yunan basını, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ege’de gerçekleştirdiği EFES 2016 tatbikatlarında da başarılı sonuçlar alındığını yazdı.

Yunanistan ordusunun, aynı zamanda bombardıman kabiliyeti bulunan Türk yapımı İHA’lara karşı özel tatbikatlar yaptığı belirtildi. Yunan Real News gazetesi, İHA’ların, alçaktan uçtukları için radara yakalanmadıklarına da dikkat çekti.

GECE GÖREBİLEN İKİ AY İZİN

Türk yapımı İHA’ların Ege’deki güç dengesini bozacağından endişe duyan bir Yunan subayın “Türk İHA’larını sadece gündüz gözüyle görebiliyorum. Türk İHA’larını gece vakti görebilen personelime 2 ay izin vereceğime dair asker sözü verdim” dediği belirtildi.

 

Η νέα αόρατη απειλή από την Άγκυρα! Ανησυχία στην Αθήνα

Επίδειξη δύναμης από την Άγκυρα με νυχτερινές πτήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών που μπορούν να πετούν μέχρι και 20 και να βομβαρδίζουν.

Άσκηση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν αυτή την εβδομάδα οι Ένοπλες Δυνάμεις. Αποτελούσε απάντηση στην επίδειξη δύναμης που έκανε η Τουρκία πετώντας νύχτα τα δικά της μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Ένα νέο είδος αντιπαράθεσης μεταξύ των δυο χωρών ξεκινά και η Ελλάδα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την απειλή με ότι διαθέτει, σύμφωνα με την Real news.

Αόρατα, ακούραστα αθόρυβα και οικονομικά, μπορούν να πετούν μέχρι και 20 ώρες, να βλέπουν τα πάντα νύχτα και μέρα στο Αιγαίο και σύντομα θα μπορούν να βομβαρδίζουν. Η νέα απειλή από την Τουρκία που αποτελεί πονοκέφαλο για την Ελλάδα είναι τα Μη Επανδρωμένα Οχήματα – Unmanned aerial vehicle (UAV), τα οποία η αμυντική βιομηχανία της γειτονικής χώρας κατασκευάζει εξ΄ολοκλήρου.

Οι δυνατότητες των τουρκικών UAV επιδείχθηκαν στην άσκηση EFES 2016 που έγινε πριν από μερικές μέρες με τον πρόεδρο Ερντογάν να ενημερώνεται από πρώτο χέρι για το νέο όπλο που έχουν πλέον οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μια απλή λεπτομέρεια με οσμή σκανδάλου είναι ότι το ένα από τα δυο οχήματα το πουλάει …ο γαμβρός του Ερντογάν.

Ποιο θα είναι το μεγάλο πρόβλημα;

Πρώτα απ΄όλα τα UAV είναι εξαιρετικά δύσκολα να εντοπιστούν από τα ραντάρ λόγω του μικρού έως ανύπαρκτου ίχνους τους. Όπως είπε ένας στρατιωτικός που έχει υπηρετήσει σε σημαντικό επιχειρησιακό σχηματισμό στο βορειοανατολικό Αιγαίο,»μπορείς να το δεις μόνο την ημέρα και αυτό κατά τύχη. Γι΄αυτό και είχα πει στο προσωπικό ότι όποιος το εντοπίσει τουρκικό UAV, θα έχει δύο μήνες άδεια»!

Προς το παρόν αυτό που απασχολεί είναι τι θα μπορούν να βλέπουν οι Τούρκοι πάνω από τα νησιά μας με αυτά τα Μη Επανδρωμένα Οχήματα. Βλέποντας τις εικόνες που μετέδιδαν σε πρώτο χρόνο τα τουρκικά UAV που πέταξαν στην EFES 2016, είναι βέβαιο ότι παρατηρούν τα πάντα, με την ποιότητα της εικόνας να είναι εξαιρετική. Σε δεύτερο χρόνο, ο οποίος δεν είναι καθόλου μακριά, αυτά τα αεροσκάφη θα φέρουν όπλα και θα μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφος. Το σενάριο είναι εφιαλτικό για την Ελλάδα.

Τι έχει και τι προβλέπεται να αποκτήσει η Τουρκία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι γνωστά από τουρκικές πηγές:

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Άγκυρας διαθέτουν 12 UAV Bayraktar που έχουν παραδοθεί και έχουν συμπληρώσει επιτυχώς 2.000 ώρες πτήσης.

Επιχειρούν σε περιοχές της ΝΑ Τουρκίας.

Οι αποστολές τους διαρκούν μέχρι και 20 ώρες.

Το προσεχές διάστημα θα συνεχιστούν οι δοκιμές εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων UMTAS από τα UAV (η πρώτη δοκιμή έγινε στις 17 Δεκεμβρίου 2015). Μόλις αυτό πραγματοποιηθεί η Ελλάδα πρέπει να βρεί τρόπο να προστατέψει τα άρματα της. Τα UAV θα εξοπλιστούν με βλήματα από την επίσης τουρκική εταιρεία Roketsan, εντάσσοντας την Τουρκία στην πεντάδα των χωρών που έχουν παγκοσμίως προχωρήσει στον εξοπλισμό UAV.

Η κατασκευάστρια εταιρεία (Baycarmakina) έχει λάβει παραγγελία για 6 επιπλέον UAV Byaraktar για τις ανάγκες των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

Η Ελλάδα τι κάνει

Η Ελλάδα δυστυχώς έχει μείνει πίσω στην εξέλιξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία θα μπορούσαν άνετα και πάρα πολύ φθηνά να κατασκευασθούν στην Ελλάδα από ελληνικά χέρια! Ίσως …για΄αυτό δεν το προχώρησαν!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ελάχιστα UAV και αυτά αγορασμένα όπως είναι φυσικό από το εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή και με αφορμή το προσφυγικό, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να γίνει «άντληση» ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αγορά αριθμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει ενημερωθεί για την άμεση ανάγκη να προχωρήσει η υπόθεση μέσω Ε.Ε. Παράλληλα, αναζητούνται τρόποι για τον έγκαιρο εντοπισμό των αθόρυβων UAV

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz