Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Türk Azınlık Derneklerine Yapılan Haksızlıklar Diğer Azınlıklara Da Yapılıyor”

“Türk Azınlık Derneklerine Yapılan Haksızlıklar Diğer Azınlıklara Da Yapılıyor”

1
0

Dostluk, Eşitlik, Barış Partisi, Yunanistan’da Türk Azınlığa yapılan haksızlıkların diğer azınlıklara da yapıldığını ileri sürüyor.

Batı Trakya’daki Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi, yayınladığı yazılı açıklamayla, Yunanistan tarafından Batı Trakya’daki Türk Azınlığa yapılan haksızlıkların, Yunanistan’da bulunan diğer azınlıklara da yapıldığını ileri sürüyor. Yapılan açıklamada, “Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı derneklerine yapılan haksızlıkların diğer Azınlıklara da yapıldığını göz önüne sermektedir.” İfadeleri kullanılıyor.

AÇIKLAMA

“Edessa bölgesinde Makedon Azınlığa ait olan “Makedon Anadili Tanıtma Hareketi Kurumu” “Krste Misirkov” Kültür ve Spor Bakanlığı’nın “Kültürel Kurumlar Siciline” kayıt dilekçesi sunmuş ve bu dilekçe Bakanlık tarafından incelenip kabul edilmiştir.

Ardından, daha önce yetkililer tarafından incelenen ve onay verilen Kültür ve Spor Bakanlığı’nın “Kültürel Kuruluşlar Siciline” kaydının iptal edildiğini büyük bir şaşkınlıkla öğrendik.  Sicil kaydının onaylanmasından üç gün sonra, gece yarısı iptal edilmesi ülke demokrasisine zarar verdiği gibi tıpkı Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı derneklerine yapılan haksızlıkların diğer Azınlıklara da yapıldığını göz önüne sermektedir.

Farklı etnik kökeni olan, çok kültürlü bir ülkede, ülkenin yararına değerlendirilmesinin her anlamda topluma zenginlik ve demokrasi eşitliği kazandıracağı gerçeği göz ardı edilerek, farklı etnik kimlikleri saf dışı bırakma veya görmezden gelme politikaları uygulanması iletişim uçurumunun büyümesine, gerçeklerin göz ardı edilmesine ve en önemlisi demokrasinin yara almasına yol açmaktadır.”

DEB Partisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz