Ana Sayfa Batı Trakya Haberler B.Trakya Video Haber Türk Azınlık Basın Mensuplarıyla İftar Yemeğinde Buluştu

Türk Azınlık Basın Mensuplarıyla İftar Yemeğinde Buluştu

3
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Türk Azınlık basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluştu.

İftar yemeğinde Azınlık basını temsilcileriyle bir araya gelen Müftü İbrahim Şerif, davetli Türk basın mensuplarına iftar yemeğine katılımlarından dolayı teşekkür etti, tavsiyelerde bulundu.

İftar yemeği sonrası basın mensuplarına kısa bir konuşma yapan Şerif şu ifadeleri kullandı:

“Sizlere, şahsi ve özel menfaatlerinizin dışında, azınlığın menfaatlerini düşünmenizi tavsiye ediyorum”

“Bu akşamki toplantımız siyasetten uzak olarak, sadece gazeteci arkadaşlarla birlikte olmak istedik. Hiçbir beklentimiz olmaksızın, sadece sevdiğimiz saydığımız insanlarla bu iftar sonrasında bir araya geldik. Basın, bir milletin toplumun gözü kulağı bilgi kaynağıdır. Azınlıkta gazeteci olmak daha da zordur. Ben de bu mesleği biraz yaşamış bir kişiyim. Geçtiğimiz yıllarda bir süre Hakka Davet Dergisinin sahipliğini yaparak yayınlanmasına katkı sağladım. Daha sonraki yıllarda da diğer arkadaşlarla birlikte Mihenk dergisinin çıkmasına katkı sağladık. Dolayısıyla sizler çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Sizler aynı zamanda azınlığın hafızasınız. Onun için sizlere müteşekkiriz” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Türk Azınlık basını temsilcilerine tavsiyelerde bulunan Müftü İbrahim Şerif, “Son olarak sizlere, şahsi ve özel menfaatlerinizin dışında, azınlığın menfaatlerini düşünmenizi tavsiye ediyorum. İnancımız bu şekilde olduğu zaman doğru yoldan sapmamız mümkün değildir. Allah elinize, dilinize ve kaleminize sağlık ve kuvvet versin.

Önümüzde daha bir çok iftarlar var. 25 Nisan akşamı T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun katılımıyla Gümülcine Türk Gençler Birliği ile bir iftar düzenleyeceğiz. Azınlığa açık olacak. Bakana, YTB Başkanı Abdullah Eren ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da eşlik edecek. Yahyabeyli köyünde bir iftar yapma ihtimali var.

Yine gelecek Pazar günü de Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kozlukebir Belediyesi ile Satıköy’de iftar ve Kozlukebir’de sahur programı düzenleyecekler. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı, Bursa AK Parti İl Başkanı ve iki milletvekili katılacak.

Ayrıca Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği önümüzdeki Cumartesi akşamı Keşan’da bir iftar programı düzenlemektedir.”

İftar yemeğinde Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’e, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet eşlik etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz