Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “TÜRK AZINLIĞIN PARACIKLARINI ALAN MASUTİS DE ARTIK KÖYLERİ POMAKOHORİ DİYE İLAN ETTİ”

“TÜRK AZINLIĞIN PARACIKLARINI ALAN MASUTİS DE ARTIK KÖYLERİ POMAKOHORİ DİYE İLAN ETTİ”

16
0

Yunanistan genelinde büyük market zincirleri olan MASUTİS şirketi, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın İskeçe’nin dağlık bölgesinde yaşayan Azınlık insanının yaşadığı köylerini POMAKOHİ olarak ilan etti.

6-5 ile 17-5 Mayıs 2016 tarihleri arasında satışa sunulan kampanyalı ürünlerin tanıtımını yapan broşürlerde, Selanik (Thessaloniki) Diş Hekimliği Fakültesi’nin ve Colgate-Palmolive Ellas şirketi ile birlikte diş macunu reklam ve tanıtımı için başlatacakları kampanya çerçevesinde yapılan duyuruda, İskeçe’nin dağlık bölgesinde yaşayan Azınlık insanının köylerini POMAKOHİ olarak ilan etmesi Azınlık içinde büyük şaşkınlık ve kırgınlık yarattı.

Azınlık insanının MASUTİS, Colgate-Palmolive Ellas gibi şirketlerden bu şekilde hiç beklemediği duyuruda, “Etkinlik Yunanistan’ın en büyük Pomakköylerinden Ksanthi (İskeçe) ili Kentauros’tan (Ketenlik) başlıyor. Dişhekimleri 12 Mayıs Perşembe günü ziyaret edeceklerdir” ifadelerine yer veriliyor.

Kaldı ki, Batı Trakya bölgesinde hizmet vermeye başladığı günden beri Azınlık insanının alışverişte tercih ettiği bir market kuruluşunun, aynen Yunan devletinin ve bazı ırkçı çevrelerin yaptığı gibi Batı Trakya’da Türklerin yaşadığı dağlık bölgesindeki köyleri POMAKOHORİ olarak adlandırması Azınlık insanında kırgınlık yarattı.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak, umarız ve beklentimiz odur ki, Yunanistan’da MASUTİS gibi en büyük market zincirlerinin bilerek veya bilmeyerek yaptığı bu hatanın bir an önce düzeltilmesi yönüne gitmesidir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz