Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Türk Azınlığın Haklarını Koruyormuş Gibi Yapanlar Toplum Vicdanında Yargılanacaktır”

“Türk Azınlığın Haklarını Koruyormuş Gibi Yapanlar Toplum Vicdanında Yargılanacaktır”

0
0

Yunanistan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (YUNTÜRK) Genel Başkanı Ferruh Özkan yayınladığı yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, “Türk Azınlığın haklarını koruyormuş gibi yapan, halkımızı kandıran her kim var ise toplum vicdanında yargılanacaktır.” İfadelerine yer veriliyor.

AÇIKLAMA

“Türk Azınlığın haklarını koruyormuş gibi yapan, halkımızı kandıran her kim var ise toplum vicdanında yargılanacaktır.”

1) Yunanistan Türkleri derneği Yunanistan’daki Müslüman Türk Azınlığın uluslararası antlaşmalardan doğan özerklik haklarının sonuna kadar takipçisi olacaktır. GR’nin yaptıklarının karşılığında savunmacı çıkışlar,reaksiyoner hareketlerin yetersizliği alenen görülmektedir.

2) Derneğimiz, Yunanistan Türklerinin, özellikle Batı Trakya’daki Türklerin nüfus yoğunluğunun verdiği avantajla aksiyoner ve proaktif bir politika izlemesi gerektiğini düşünmektedir. Yunanistan’ın iç hukuk yolu ile gasp ettiği haklarımıza karşı hukuk aktif olarak kullanılmalıdır.

3) Bu doğrultuda bugüne kadar yaptığımız çalışmalar Yunanistan’daki Türk Azınlığın kaderini değiştirecek yeni yolları ortaya koymaktadır. Bu çalışmalarımızda hiçkimseyi dışarıda bırakmayan, bütünleştirici bir zihniyete sahip olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isteriz.

4) Lakin yapılmayanları da ortaya çıkarmak, eksiklerin giderilmesini sağlamak Sivil Toplum Kuruluşu olarak toplumumuza olan ödevimiz ve sorumluluğumuzdur. Yapılmayanları ısrarla yapmayan kişileri de ortaya çıkarmak Yunanistan’daki Müslüman Türk Azınlığın geleceği için zaruridir.

5) Yunanistan’daki Müslüman Türk Azınlığın haklarını koruyormuş gibi yapan, halkımızı kandıran her kim var ise toplum vicdanında yargılanacaktır. Toplum vicdanında bu yargılamaların yapılmasına “istikbal mahkemeleri” adını veriyoruz. Toplum vicdanındaki bu mahkemeler,++

6) Türk Azınlık çocuklarının istikbalini çalan, çalınmasına, göz yuman, bilerek veya bilmeyerek alet olan her kim var ise hepsini vicdanında, gönlünde, aklında sorgulayacak ve yargılayacaktır. Derneğimiz üzerine düşen sorumluluğu yapmaya daima hazır, kapısı ardına kadar açıktır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz