Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “TÜM BATI TRAKYA TÜRKLERİNİ TÜRK ADAYLARA OY VERMEYE DAVET EDİYORUM”

“TÜM BATI TRAKYA TÜRKLERİNİ TÜRK ADAYLARA OY VERMEYE DAVET EDİYORUM”

17
0

Bursa’da bir yıl önce bir araya gelen Batı Trakya sevdalılarının oluşturduğu Batı Trakyalı Dostlar Grubu, Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin’i ağırladı. Genel Başkan Necmettin burada yaptığı konuşmasında “bizler bu güne kadar gerçekleşen seçimlerde uyguladığımız “Türk’ün oyu Türk’e”  tavrımızın yine arkasında durarak tüm Batı Trakya Türklerini Türk adaylara oy vermeye davet ediyorum” dedi.

İlk toplantısını Eylül 2014 tarihinde gerçekleştiren bir grup Batı Trakya sevdalısının Bursa’da kurduğu “Batı Trakyalı Dostlar” grubu bu sürede gerçekleştirdiği toplantı ve aktivitelerle hep gündem yarattı.

14 Eylül 2015 Pazartesi günü Almira Otel Osmanlı Salonunda gerçekleştirilen yemekli toplantıda da grup Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin’i ağırladı. Toplantıya ayrıca BTTDD Genel Başkan Yardımcısı ve Dostlar Grubu üyesi Dr. Mehmet Hasanoğlu, BTTDD Genel Merkez  Denetim Kurulu Üyesi Necmettin Kahya, Batı Trakya Spor Kulübü Osmangazi Şube Başkanı Av. Orhan Kayalı ve 50 civarında dostlar grubu üyesi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan dönem sözcüsü Hasan Ali Çavuş “Batı Trakyalı Dostlar” grubunun oluşturulmasındaki amaç ve grubun ilkelerinden bahsettikten sonra, bu güne kadar yaptıkları faaliyetlere de kısaca değindi.   

Bizim tek çatı kuruluşumuz vardır, oda Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğidir

Dostlar Grubu olarak amaçlarının sadece ayda bir yemekli toplantı düzenleyip bir araya gelmek olmadığının altını çizen Ali Çavuş, “bizler grup olarak Batı Trakya Milli Davasına ve Türkiye’de yaşayan Batı Trakyalı hemşerilerimizin sorunlarına bir nebze katkı koyabilmek veya çözüm yolu üretebilmek için bizimde söyleyecek sözümüz var deyip bir araya gelen ama hedeflerinde hiçbir şekilde dışarıda yansıtıldığı gibi yeni bir dernek yapılaşmasının peşinde koşmayan bir topluluğuz. Bizim tek çatı kuruluşumuz vardır, oda Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğidir” dedi. Ayrıca grup olarak bu güne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlere de değinen Hasan Ali Çavuş belli başlı olarak 29 Ocak 1988’i unutmadıklarını ve o günü bu yıl Bursa’da yapılan organizasyonla andıklarını, ayrıca geçtiğimiz Ramazan ayında grubun kendi arasında iki günde topladığı 2350 Euro ile Batı Trakya’da ihtiyaç sahibi 118 aileye erzak dağıttıklarını da hatırlattıktan sonra gruba hitap etmesi için Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin’i kürsüye davet etti. 

Kürsüye çıkan Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin ilk başta bu akşam kendisini bu nezih toplantıya davet eden dönem sözcüsü Hasan Ali Çavuş’a ve gruba teşekkür ederek aralarında olmaktan duyduğu memnuniyete değindi. Daha sonrada ülkemizde son günlerde yaşanan terör olaylarını lanetleyerek şehitlerimize Allah’tan Rahmet, yaralı ve Gazilerimize de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin konuşmasının başında kendisinin dört aylık bir genel başkan olduğunu, ama 22 senedir bir fiil davanın ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkez Yönetimlerinin içinde olduğunu, davanın mutfak kısmına hakim olduğunu, Batı Trakya Türk’lerinin anavatandaki sorun ve çözüm önerilerini çok iyi bildiğini bununla ilgili çok detaylı çalışmaları olduğunu ve iki yıllık görev süresince de bu sorunları sonuçlandırmak için var gücü ile çalışacağının altını çizdi.

“Tüm Batı Trakya Türklerini Türk adaylara oy vermeye davet ediyorum”

Batı Trakya Türklerinin asıl sorunları doğdukları ülke olan Yunanistan’da yaşadıklarını belirten Genel Başkan bunun içinde yıllardır sürdürülen çalışmaların kurumlar arası işbirliği içinde devam edeceğini belirtti. Batı Trakya Türklerinin Yunanistan ayağındaki en sıcak gündemin de 20 Eylül 2015 günü yapılacak olan Genel Seçimler olduğuna değinen Hüseyin, “bizler bu güne kadar gerçekleşen seçimlerde uyguladığımız “Türk’ün oyu Türk’e”  tavrımızın yine arkasında durarak tüm Batı Trakya Türklerini Türk adaylara oy vermeye davet ediyorum” dedi.

Av. Necmettin Hüseyin konuşmasında 20 Eylül Pazar günü gerçekleşecek seçimin bir farkı olduğunun da altını çizerek “bu seçimde tercih sistemi yok, listeler yarışacak bu sebeple bizim dernek olarak tavsiyemiz listelerin ön sıralarında Türk aday barındıran partilerin tercih edilmesidir. Listeleri de incelediğimizde İskeçe’de en az bir, Gümülcine’de de iki olan azınlık mensubu milletvekili sayısını koruyacağımız gibi bir sonuç ortaya çıkıyor. Fazlasını istiyoruz. İskeçede neden iki olmasın. Yine sizler aracılığı ile tüm hemşerilerime çağrım “Türk’ün oyu Türk’e” prensibinin dışına çıkmamalarıdır” dedi.

Anavatandaki sorunlarla ilgili de ilk somut adımı bir hafta önce dernek üyesi, hemşerimiz Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezinoğlu’nu ziyaret ederek attığını belirtti. Yaklaşık bir buçuk saatlik bu görüşmede kendisine eski Genel Başkanlar Tahsin Salihoğlu ve Opr. Dr. Erol Kaşifoğlu’nun da eşlik ettiğini belirterek, “Sayın Bakanımıza on başlık altında topladığımız ve sadece sorunları değil, çözüm önerilerini de içeren çok geniş şekilde hazırlanmış bir raporu bizzat madde madde ben kendim takdim ettim. Kısa vadede on başlık altında topladığımız sorunların çözümleri ile alakalı gerekli girişimlerde bulunacağız. Girişiminlerimizin de sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Soru cevap şeklinde sohbet ortamında devam eden buluşmanın sonunda Batı Trakya Dostlar Grubu gecenin anısına Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin için hazırlattığı plaketi grup adına dönem sözcüsü Hasan Ali Çavuş takdim etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz