Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜTÜN ÜRETİCİLERİNE GÜNEŞİ SUNDU, ŞİMDİLERDE ÇOBANYILDIZI’NI ARIYORLAR, KİRAZ ÜRETİCİLERİ DE AYNI OYUNA...

TÜTÜN ÜRETİCİLERİNE GÜNEŞİ SUNDU, ŞİMDİLERDE ÇOBANYILDIZI’NI ARIYORLAR, KİRAZ ÜRETİCİLERİ DE AYNI OYUNA GELMESİN!

18
0

Küçük yaşta babasını Batı Trakya Türkleri’nin davası, hakkı, hukuku arama uğruna kaybeden ve kendisine gerekli olduğu yıllarda babasını yanında göremeyen, Batı Trakya’nın bağrından çıkan işadamı Levent Sadık Ahmet, artık büyüdü ve bölgenin kalkınmasıyla ilgili adımlarını teker teker atıyor.

Dikkat ederseniz iş hayatına yine bu çok sevdiği, uğruna babasını verdiği Batı Trakya’dan başladı. Tabii ki biryerlerden başlamalıydı. İlk adımını pamuk ticaretiyle attı. Sessiz sedasız, zorluklara karşı göğüs gererek istikrarlı bir şekilde devam etti, yılmadı. Beyninde oluşturduğu planı muhakkak başarmalıydı, onun için başka bir yolu yoktu, çünkü o rahmetli babası Dr. Sadık Ahmet’ten onu görmüştü. Bu toplum hakkını, alınterinin karşılığını nasıl alacak ve nasıl kalkınacak, sürekli bunun planlamasını yaptı.

Yıllar yılları kovaladı gün geldi çattı, ikinci adımını tütün üreticileriyle attı, attı atmasına da oturduğu masanın etrafında oturanların fikirleriyle gerçek anlamda uygulamak istediği örtüşmüyordu. Çok çabuk biryerlerde işleyiş bozukluğunun var olduğunu gördü. Oturduğu masa aslında tütüncünün alınterinin karşılığını tam manasıyla alamadığı “kurtlar sofrası”ydı. Net bir tavırla “böyleyse ben yokum” dedi ve o dürüstlüğündeni halkı için kararlılığından taviz vermeden sessizce kapıyı kapatmadan çıktı gitti.

Ancak toplumu için birşeylerin yapılması, bunu da kendisinin yapması gerekliydi, çünkü babasına sözü vardı. Üçüncü adımını kiraz üreticilerine yönelik attı. YAKA İKE şirketini kurdu. Halkına hizmet etmek için ve onlara güvenerek Avrupa’nın en son teknolojisiyle donatılmış paketleme-işleme tesisini kurdu. Yaklaşık 3 milyon euro’yu bölgenin kalkınmasına yönelik yatırdı. Şimdi Avrupa’nın en modern ve teknik kapasitesi yüksek olan pırıl pırıl bir tesisi kiraz üreticisinin emrine sundu.

Bizim bağrımızdan çıkan değerli işadamı Levent Sadık Ahmet, aslında tütün üreticilerine Güneş’i sunmuştu, ama onlar şimdilerde Çobanyıldızı’nı arıyorlar. Yazık çok yazık, bu değerli işdadamını, genç kardeşimizi anlayamadılar.

Sıra şimdi de kiraz üreticilerinde. Yapılmak isteneni, bu yıldan itibaren başlamak üzere, gelecek yılların başarılı üretimine yönelik kendilerine sunulan fırsatları anlayabilecekler mi? Yoksa “kurtlar sofrası”nın etfanında pergel gibi dönenlerin kurbanı mı olacaklar?

Düşünsenize, Gümülcine’ye birkaç kilometre mesafede Avrupa’nın en son teknolojisiyle donatılmış bir tesis bölge insanının emrinde. Bilmem anlatabildim mi? değerini ve ilerleyen yıllar açısından ne anlam taşıyor anlayabilecekmiyiz. İnşaAllah uyanık ve dürüst oluruz, ki yarınlarda her alanda olduğu gibi “sil başa dönüyoruz”u yaşamayız.

Unutmayın, yaşamak ve yaşatmak hepimizin elinde.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz