Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar TÜTÜN ÜRETİCİLERİ, MAKAZ SINIR KAPISI’NA GİDEN YOLU KAPATTI

TÜTÜN ÜRETİCİLERİ, MAKAZ SINIR KAPISI’NA GİDEN YOLU KAPATTI

14
0

Bulgaristan’ın güneyinden gelen yüzlerce tütün üreticisi, geçen yılki ürünlerinin alımında gecikme olduğu ve satabildikleri ürünün de ucuza alındığı gerekçesiyle Bulgaristan-Yunanistan sınırındaki en önemli sınır kapılarından biri olan Makaz’a giden yolu kapatarak protesto gösterisi düzenledi.

Büyük bir bölümü Türklerden oluşan yaklaşık bin kişilik protestocu grup, Kırcaali bölgesindeki Makaz Sınır Kapısı’na giden otoyolun üzerinde tütün yaktı.

Yaklaşık bir saat boyunca Yunanistan’a giden yolu kapalı tutan tütün üreticileri, devletin alım yapan özel şirketlere müdahale etmesini ve tütün alım kampanyası için başlangıç ve bitiş tarihleri tespit edilmesini istedi.

Geçen yıllarla kıyasla bu yıl ürünlerinin daha ucuza alındığını belirten tütün üreticileri, şirketlerin alım kampanyasını özellikle geciktirdiğini savundu.

AA’ya konuşan Bulgaristan Tütün Üreticileri Birliği temsilcisi Ahmed Mümin, düzenledikleri protestoyla alım şirketlerini etkileyerek fiyatların yükseltilmesini amaçladıklarını söyledi.

Geçen yıl ürünlerini kilosu 7 levaya kadar satabildiklerini ancak bu yıl 5 levaya zor sattıklarını ifade eden Ahmed Mümin, alım şirketlerinin aralarında anlaşarak üreticilerden tütünü ucuza almaya çalıştığını ileri sürdü.

Rodoplar bölgesinde üretimin zor şartlar altında yapıldığını kaydeden Mümin, üretim aşamasında yaptıkları masrafı bile satışla karşılayamadıklarını ifade ederek, alım fiyatının kilo başına 7 levanın altında olmaması gerektiğini vurguladı.

Mümin, ürünlerinin çürümeye başladığını belirtti.

Video İzle: http://www.youtube.com/watch?v=5NcV6w0qAbI

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz