Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜTÜN PRİMLERİ İÇİN HEYET BRÜKSEL’E GİTTİ

TÜTÜN PRİMLERİ İÇİN HEYET BRÜKSEL’E GİTTİ

16
0

Yunanistan Mesleklerarası Tütün Örgütü üyeleri Brüksel’de Yunanlı Avrupa Parlamenterler ile yaptıkları görüşmelerde tütün primleri konusunu görüştüler.

Örgüt Başkanı Vasilis Mekelis, kasadar Yorgos Gutzelas ve Esat Hüseyin’den oluşan üç kişilik heyet yeni Ortak Tarım Politikası’nda kesilmesi öngörülen tütün primleri konusunun yeniden görüşülmesi ve primlerin kesilmemesi için Brüksel’de temaslarda bulundu.

Heyet, PASOK Partisi Avrupa Parlamenteri Silvana Rapti, ND Partisi Avrupa Parlamenteri Marietta Yannaku ve SYRIZA Partisi Avrupa Parlamenteri Nikus Huntis ile bir araya geldi.

Yeni Ortak Tarım Politikası tütün üretimini yasaklamıyor, ancak tütün primlerine yasak getiriyor. Bu madde sadece Rodop ilindeki değil Yunanistan genelindeki bütün tütün üreticilerinin tepkisine yol açıyor. Ortak Tarım Politikası’nın 38. maddesinin 1. paragrafında ortak tarım politikasının prim verdiği ürünler yer alırken, tütün bu ürünler arasında yer almıyor ve koruma altındaki ürünler arasında gösteriliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rodop Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin “Yunanistan Mesleklerarası Tütün Örgütü olarak Yunanistan Tarım Bakanlığı’na tütünün neden prim verilen ürünler listesinden çıkartıldığı ile ilgili bir mektup göndermiştik. Ancak Ağustos ayı sonuna kadar bize bir cevap gelmedi. Böylece biz de Avrupalı Parlamenterler ile görüşmeye karar verdik. Desteklerini istedik ve tütünün prim verilen ürünler listesine dahil edilmesi yönündeki görüşlerimizi aktardık.” dedi.

Başkan Esat Hüseyin, söz konusu kararın şimdilik ertelendiğini ifade ederek, “Ekim ayında bu konu yeniden gündeme alınarak görüşülecektir. Bizler de Kooperatif olarak tütün primleri konusunda 38. maddenin uygulanmasını talep etmeye devam edeceğiz. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz