Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRKİYE’YE KARŞI GÖVDE GÖSTERİSİ Mİ! ABD VE ALMANYA, YUNANİSTAN’DA FÜZE TATBİKATI YAPACAK

TÜRKİYE’YE KARŞI GÖVDE GÖSTERİSİ Mİ! ABD VE ALMANYA, YUNANİSTAN’DA FÜZE TATBİKATI YAPACAK

24
0

Türkiye’nin S-400 füze sistemi almasına tepki gösteren NATO’dan tehdit gibi hamle geldi. ABD ve Almanya, Yunanistan’da gerçek füzelerle tatbikat yapacak. Tatbikatın adı ise Artemis Saldırısı.

Türkiye’nin Rusya’da almayı planladığı S-400 hava savunma füzeleri nedeniyle NATO ile gerilim sürerken, ABD ve Almanya’dan ilginç bir hamle geldi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, 31 Ekim’de Yunanistan’da Almanya ile başlatılan tatbikat kapsamında, Patriot ve Stinger hava savunma füzeleri denemesi yapılacağını açıkladı.

500 FAZLA ASKER KATILACAK

Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamada, 200’den fazla Amerikan ve yaklaşık 370 Alman askerinin, Almanya’nın öncülük ettiği Patriot ve Stinger hava savunma sistemleri tatbikatına katılacağı belirtildi.

OPERASYONUN ADI “ARTEMİS SALDIRISI”

9 Kasım’a kadar sürecek tatbikatın, Yunanistan Girit’in Hania NATO Füze Fırlatma Üssü’nde gerçek mermilerle yapılacağı ifade edilen açıklamada, “Artemis Saldırısı” olarak adlandırılan tatbikatın, kuvvet projeksiyonları ve hava savunma sistemleri ile ilgili gerçeğe en yakın eğitimi sağlamaya yönelik olduğu kaydedildi.

GERÇEK FÜZELER FIRLATILACAK

Açıklamada, ABD’nin Kara Kuvvetleri 10. Hava ve Füze Savunma Komutanlığının bölgeye intikal edeceği ve Avrupa Müttefik Kuvvetler Karargahı’nın operasyonel teyakkuz değerlendirme kriterleri kapsamında taktiksel bir senaryo ile gerçek füzeler fırlatacağı bildirildi.

AMAÇ: POTANSİYEL RAKİPLERİ CAYDIRMAK VE YENMEK

Açıklamada, şu bilgiler aktarıldı:

“Artemis Saldırısı gibi tatbikatlar şimdiki ve gelecekteki kuvvetlerin, potansiyel rakipleri caydırmak, caydırıcılığın başarısız olduğu zaman da onları hızlıca yenmek gibi kabiliyetleri nasıl edindiklerini ve farklı alanlarda veya tartışmalı bölgelerde savaşmaya hazır olduklarını gösteriyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz