Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRKİYE’DEKİ DOĞUŞ GRUBU YUNANİSTAN’IN EN BÜYÜK MARİNA ZİNCİRİNİ ALDI

TÜRKİYE’DEKİ DOĞUŞ GRUBU YUNANİSTAN’IN EN BÜYÜK MARİNA ZİNCİRİNİ ALDI

12
0

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz’deki en büyük marina zinciri olan ACI Grubu’na ortak olan D-Marin, şimdi de bünyesinde üç marina bulunduran Yunanistan’ın en büyük marina zinciri Med Marinas’ın yüzde 51 hissesini satın aldı. Böylece grubun yat bağlama kapasitesi 5 bin 143’ten bir anda 8 bin 498’e çıktı.

Anlaşmaya göre Yunanistan’ın en önemli marinaları arasında yer alan Korfu Adası’ndaki Gouvia, Lefka Bölgesi’ndeki Lefkas ve Pire’nin tarihi limanı içinde yer alan Zea bundan böyle D-Marin ortaklığında hizmet verecek.

HIRVATİSTAN VE YUNANİSTAN’A YATIRIM

D-Marin geçtiğimiz günlerde Akdeniz’in en büyük marina zinciri olan, 21 adet marinaya sahip Hırvat Adriatic Croatia International (ACI) Grubu’nun yüzde 6.92’sini satın almıştı. Grubun ayrıca bu ülkede D-Marin Mandalina, D-Marin Dalmacija ve D-Marin Borik adlı marinaları bulunuyor.

Doğuş Yunanistan’da da Atina Borsası’na kote olan Lamda Geliştirme’ye ait ‘Flisvos Marina’ ile yüzde 50 ortaklık yapmıştı. D-Marin, bu ülkedeki ikinci anlaşmasını da yine Atina Borsası’na kote olan bir başka kuruluşla, Kiriacoulis Grubu ile yaptı.

Grubun Türkiye’de de D-Marin Turgutreis, D-Marin Didim ve D-Marin Göcek olmak üzere üç yatırımı bulunuyor. D-Marin Dalaman’ın inşaatına ise bu yıl başlanacak.

D-Marin’in üç ülke sularında yat kapasitesi son satın alma ile 8 bin 500’e dayandı.

Doğu Akdeniz Çanağı ve Adriyatik Denizi’nin en büyük uluslararası marina zincirine sahip olduklarını açıklayan Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, “Marinacılık, Doğuş Grubu olarak çok önemsediğimiz ve her gün işimize değer katmak için çaba harcadığımız bir alan. D-Marin kalitesi ve standartlarını Doğu Akdeniz Çanağı ile Adriyatik Denizi’nde yaygınlaştırarak, Türk bayrağını uluslararası sularda dalgalandırmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz