Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRKİYE’DEKİ BATI TRAKYALI MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER?

TÜRKİYE’DEKİ BATI TRAKYALI MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER?

24
0

Türkiye’de gerçekleştirilecek genel seçimlerde partilerin listelerinde yer alan Batı Trakya kökenli milletvekili adayları belli oldu.

 

Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Avukat Aydın Özcan, Avukat Hakan Çavuşoğlu ve Eczacı Ali Ömeroğlu Türkiye’de genel seçimlerde milletvekili adayı seçilen Batı Trakyalılar oldular. 

 

1955 doğumlu Dr. Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti’nin Edirne ilinden ilk sırada aday gösterildi. Kozlukebirli olan Müezzinoğlu halihazırda 2007 seçimleri sonucunda İstanbul’dan milletvekili seçilmişti.

 

Dedeağaç’a (Alexandroupoli) bağlı Köse Mecit köyünden olan ve İzmir’de Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi Başkanlığı’nı yürüten Avukat Aydın Özcan, CHP listesinden İzmir 1. Bölge’den 7. sırada aday gösterildi.

1968 doğumlu avukat Aydın Özcan ayrıca İzmir Barosu yönetim kurulu üyesi.

 

Bir ay önce gerçekleştirilen kongrede yeniden Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı seçilen ve milletvekili adaylığı sonrası görevinden istifa eden Avukat Hakan Çavuşoğlu AK Parti’nin Bursa listesinden 7. sırada aday gösterildi.

 

Bursa’da uzun dönemdir AK Parti’de siyaset yapan Gümülcineli Eczacı Ali Ömeroğlu ise partinin Bursa listesinden ancak 15. sıradan aday gösterildi.

 

KİMLER MİLLETVEKİLİ SEÇİLEBİLİR?

Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Avukat Hakan Çavuşoğlu AK Parti’den, Avukat Aydın Özcan da CHP’den milletvekili seçilebilirler. Eczacı Ali Ömeroğlu’nun ise liste usulü yapılan milletvekili seçimlerinde 15. sıradan aday gösterilmesi nedeniyle milletvekili seçilmesi beklenmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz