Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “TÜRKİYE’DE ZAMAN” SERGİSİ SELANİK’TE

“TÜRKİYE’DE ZAMAN” SERGİSİ SELANİK’TE

17
0

Zaman Gazetesi’nin 25. kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleştirdiği Türkiye’de Zaman/Time in Turkey konulu fotoğraf projesi dünya turuna devam ediyor. Proje çerçevesinde dünyaca ünlü 25 fotoğrafçı Türkiye’yi fotoğrafladı. Türkiye’de İstanbul’dan başlayarak 10 şehri gezen sergi, yurtdışında ise Londra ve Viyana’nın ardından Yunanistan’ın Selanik şehrinde sergileniyor. “Türkiye’de Zaman/Time in Turkey” sergisinin resmi açılışı ise Selanik Fotoğraf Müzesi’nde 13 Eylül Perşembe günü saat 20:00’da Makedonya-Trakya Bakanı Theodoros Karaoglu tarafından yapılacak.

Zaman Gazetesi’nin 25. kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen Türkiye’de Zaman/Time in Turkey konulu fotoğraf projesi için dünyaca ünlü 25 fotoğrafçı Türkiye’yi fotoğrafladı. Fotoğraflar ilk defa 15 Kasım 2011 tarihinde İstanbul’da Taksim Meydanı, Galatasaray Meydanı ve Tünel Meydanı ile bu meydanlar arasındaki Fotoğrafevi, Fototrek Fotoğraf Merkezi, Sismanoglio Megaro ve Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi olmak üzere yedi farklı mekanda sergilendi. Sergi, İstanbul’un ardından Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Antalya, Erzurum, Trabzon, Samsun ve Kayseri’de de fotoğrafseverlerin beğenisine sunuldu. Yurt dışında ise ilk kez İngiltere’nin başkenti Londra’da dünyanın sıfır noktası olarak kabul edilen Greenwich’te sergilenen fotoğraflar şimdi de Avusturya’nın başkenti Viyana ile birlikte Yunanistan’ın Selanik şehrinde eş zamanlı olarak görücüye çıktı. Sergi, Selanik Fotoğraf Müzesi’nde 7 Eylül 2012 tarihinden 22 Ekim 2012 tarihine kadar gezilebilecek.

Türkiye’de bugüne kadar yapılan en kapsamlı fotoğraf çalışması olan Türkiye’de Zaman/Time in Turkey, Aralık 2010’da Fransız fotoğrafçı Claudine Doury ve İran asıllı fotoğrafçı Reza ile başladı. Farklı şehirlerde farklı konular üzerine yapılan fotoğraf çekimleri Ekim 2011’de Kanadalı fotoğrafçı Steve McCurry ile sona erdi. Aralık 2011’de ise projeyle aynı adı taşıyan bir fotoğraf albüm kitap yayımlandı.

25 usta fotoğrafçının çalışmaları, 2012 yılının Eylül ayı içinde Viyana ve Selanik şehirlerinin ardından, Bursa’da gerçekleştirilecek FotoFest 2012 Uluslararası Fotoğraf Festivali’nde de boy gösterecek. Sergi 2013 yılının sonuna kadar Brüksel, Paris, Berlin ve New York gibi dünyanın önemli şehirlerinde de açılacak.

Sergi Adresi:

Thessaloniki Museum of Photography (Limanda)

Warehouse A’, Port of Thessaloniki,

3, Navarchou Votsi str., Thessaloniki

Ayrıntılı bilgi için:

 

 

http://www.thmphoto.gr,    http://www.timeinturkey.org/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz