Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “TÜRKİYE’DE ZAMAN” SERGİSİ ATİNA’DA

“TÜRKİYE’DE ZAMAN” SERGİSİ ATİNA’DA

11
0

Zaman Gazetesi’nin 25. kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleştirdiği “Türkiye’de Zaman/Time in Turkey” konulu fotoğraf projesi dünya turuna Atina ile devam ediyor. Proje çerçevesinde dünyaca ünlü 25 fotoğrafçı Türkiye’yi fotoğrafladı. Türkiye’de İstanbul’dan başlayarak 12 şehri gezen sergi, yurtdışında ise Londra, Viyana, Selanik (Thessaloniki) ve Brüksel’in ardından bu defa Yunanistan’ın başkenti Atina’da sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Zaman gazetesi ve Atina Belediyesi Technopolis Kültür ve Sanat Merkezi’nin işbirliği ile gerçekleşecek sergiye, Yunanistan ve Türkiye’nin Yunanistan’daki resmi kurumları da destek veriyor. “Türkiye’de Zaman/Time in Turkey” sergisinin Atina’daki resmi açılışı, 15 Kasım 2012’de Perşembe günü saat 20:00’da yapılacak. Açılışta siyaset, diplomasi, iş, sanat ve cemiyet hayatından seçkin konukların yanı sıra çok sayıda fotoğrafsever hazır bulunacak.

Zaman Gazetesi’nin 25. kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen “Türkiye’de Zaman/Time in Turkey” konulu fotoğraf projesi için dünyaca ünlü 25 fotoğrafçı Türkiye’yi fotoğrafladı. Fotoğraflar ilk defa 15 Kasım 2011 tarihinde İstanbul’da Taksim Meydanı, Galatasaray Meydanı ve Tünel Meydanı ile bu meydanlar arasındaki Fotoğrafevi, Fototrek Fotoğraf Merkezi, Sismanoglio Megaro ve Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi olmak üzere yedi farklı mekanda sergilendi. Sergi, Türkiye’de İstanbul’un ardından Ankara ve İzmir gibi 12 şehirde fotoğafsevelerin beğenisine sunuldu. Yurt dışında ise ilk kez İngiltere’nin başkenti Londra’da dünyanın sıfır noktası olarak kabul edilen Greenwich’te sergilenen fotoğraflar daha sonra sırasıyla Avusturya’nın başkenti Viyana, Yunanistan’ın ikinci önemli kenti Selanik ve Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’de görücüye çıktı. Dostane Türk-Yunan ilişkilerini daha da güçlendirmesi amaçlanan sergi, 15 Kasım – 10 Aralık 2012 tarihleri arasında Atina Belediyesi’nin Techopolis Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilecek. Serginin açılış programı kapsamında ‘kanun’, ‘ney’, ‘ud’, ‘yaylı tanbur’ ve ‘bendir-daire’ çalan profesyonel Yunan sanatçılar tarafından geleneksel musiki dinletisi de sunulacak.

Türkiye’de bugüne kadar yapılan en kapsamlı fotoğraf çalışması olan “Türkiye’de Zaman/Time in Turkey”, Aralık 2010’da Fransız fotoğrafçı Claudine Doury ve İran asıllı fotoğrafçı Reza ile başladı. Farklı şehirlerde farklı konular üzerine yapılan fotoğraf çekimleri Ekim 2011’de Kanadalı fotoğrafçı Steve McCurry ile sona erdi. Projede ünlü Yunan fotoğrafçı Nikos İkonomopoulos da yer aldı. Aralık 2011’de ise projeyle aynı adı taşıyan bir fotoğraf albüm kitap yayımlandı.

25 usta fotoğrafçının çalışmaları, Atina’nın ardından 2013 yılının sonuna kadar Paris, Berlin, Moskova ve New York gibi dünyanın önemli şehirlerinde açılacak sergilerle fotoğrafseverlerin beğenisine sunulacak.

Sergi Adresi: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα.

http://www.technopolis-athens.com,    http://www.timeinturkey.org/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz