Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRKİYE’DE SEÇİMLERDE 2 BATI TRAKYALI MİLLETVEKİLİ ADAYI

TÜRKİYE’DE SEÇİMLERDE 2 BATI TRAKYALI MİLLETVEKİLİ ADAYI

31
0

Türkiye’de 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde AK Parti ve MHP’den 2 Batı Trakya kökenli milletvekili adayı gösterildi. CHP’nin başvuru yapan bazı Batı Trakyalılardan hiç birini aday göstermemesi ise dikkat çekti.

Şu an Başbakan Yardımcısı olan Hakan Çavuşoğlu AK Parti Bursa 1. Bölge 1. sıradan aday gösterildi. Hakan Çavuşoğlu Rodop ili Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Delinasufköy’de dünyaya geldi.

Diğer Batı Trakya kökenli Milletvekili adayı ise MHP Bursa 2. Bölgeden 2. sıradan Tevfik Topçu. İşadamı olan Tevfik Topçu İskeçe doğumlu.

HAKAN ÇAVUŞOĞLU KİMDİR?

AKP Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu, 26 Şubat 1972 tarihinde Rodop ili Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Delinasufköy’ünde doğdu. İlköğrenimini Yunanistan’da tamamladı. 1990 yılında Biga İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bu tarihten itibaren Bursa’da serbest avukatlık yaptı. 2004-2011 yılları arasında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nde yönetim kurulu üyeliği ve iki dönem başkanlık yaptı. 24. Dönem Milletvekili seçiminde AKP Bursa Milletvekili seçildi. AKP Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, TBMM AKP Grup Yönetim Kurulu üyeliği ile Türkiye- Bosna Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Halen T.C. Başbakan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babası.

TEVFİK TOPÇU KİMDİR?

1 Temmuz 1958’de İskeçe’de doğdu. Baba adı Hasan, anne adı Lütfiye’dir. İşadamı olan Topçu, Bursa Ticaret Lisesini bitirdi. Gıda sektöründe serbest ticaretle uğraştı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanlığı, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Üyeliği, İdealist Hukukçular Derneğinin kuruluş ve yönetimsel faaliyet danışmanlığı, İdealist Sanayici ve İş Adamları Derneğinin kuruluş ve yönetimsel faaliyet danışmanlığı ile birçok sivil toplum kuruluşunda danışmanlık faaliyeti yaptı. AVP Cihanspor Kulübünde Başkanlık ve Bursaspor Kongre Üyeliği görevlerinde bulundu. Topçu, evli ve 2 çocuk babası.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz