Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “TÜRKİYE YUNANİSTAN’I SEVİYOR VE BİZİM KARDEŞ ÜLKEMİZDİR”

“TÜRKİYE YUNANİSTAN’I SEVİYOR VE BİZİM KARDEŞ ÜLKEMİZDİR”

14
0

Tek Rumeli televizyonunun sevilen sanatçılarından Ekrem Rumeli ‘Sevgililer Günü’ münasebetiyle düzenlenen bir programa katılmak üzere 14 Şubat 2013 tarihinde Batı Trakya’ya geldi.

Bizler de BİRLİK gazetesi olarak program öncesi sanatçı Ekrem Rumeli ile özel bir söyleşi gerçekleştirdik. Batı Trakya’da bulunmaktan ve buradaki Türklerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Ekrem, Yunanistan ve Türkiye’nin iki birer dost ülke olduklarını ve Batı Trakya’da bulunmaktan da gurur duyduğunu söyledi.

Sanatçı Ekrem sözlerine şöyle devam etti:

“Rumeli aşkını ve kültürünü nasıl anlatırız; ben bunun çabasındayım”

“Öncelikle kısaca kendimi tanıtacak olursam, doğma büyüme İstanbul’luyum. Ama annem ve babam Makendonya göçmeni, yani aile olarak Balkan göçmeniyiz. Örf ve adetlerimiz devam etmektedir. Dilimizi biliyor ve Türkçe konuşuyoruz. Bizler de Balkan göçmeniyiz, bununla da gurur duyuyoruz. Balkanlar’a ve Batı Trakya’ya kesinlikle yabancı değilim, programım dahilinde buralara sık sık geliyorum. Bunun haricinde burada birbirinden değerli aile dostlarım var, buraya gelip sohbet eder, birlikte yemek yer ve sonra tekrar Türkiye’ye dönüyorum. Önemli olan örf ve adetlerimizi anlatmak ve kültür adına neler yapıyoruz bunlar çok önemlidir. Örneğin en son Rumeli Ekrem Deli Deli Güldanem adlı albümümde de ‘Çalın Davulları Çaydan Aşağı’ diye güzel bir Selanik türküsü okudum. Bu eser de atalarımızdan kalma bir eserdir. Burada şunu ifade etmek istiyorum; bu yeni gelen jenerasyona, Rumeli aşkını ve kültürünü nasıl anlatırız, ben bunun çabası içerisinde olduğumu ifade etmek istiyorum. Kısacası kültürümüz adına bir şeyler yapmak zorundayız.

Buradaki halkın da bana yaklaşımlarından dolayı, kendilerinden çok güzel bir enerji alıyorum. Aynı enerjiyi ben de karşı tarafa verdiğimi hissediyorum. Zaten televizyon programlarımda da Balkanlar’a her zaman kucak dolusu selamlarımı iletiyorum.

“Yunanistan bizim kardeş ülkemizdir”

Türk-Yunan dostluğuna ilişkin de şunu söylemek istiyorum, halklar arasında hiç bir düşmanlığın olmadığını görüyorum. Bunun dışında diğer söylemlerin de politik olduğunu düşünüyorum. Hatta son zamanlarda Yunanistan mali açıdan bir krizin içindedir. Ben samimi olarak bundan dolayı üzülüyorum, ama inşallah komşumuz Yunanistan en kısa zamanda kendisini toparlayacaktır. Ben bunu canı gönülden söylüyorum, çünkü Yunanistan bizim kardeş ülkemizdir. Tüm Türk halkının da böyle düşündüğüne inanıyorum.

“Türkiye Yunanistan’ı seviyor”

Son olarak Batı Trakya’dan bulunmaktan gururluyum, onurluyum, kültürümüz adına ne yapmak gerekiyorsa bunu seve seve yapmaya hazırız. Türkiye Yunanistan’ı seviyor. Buradaki Batı Trakya’daki Türk soydaşlarımız da, kesinlikle kendilerini yalnız hissetmesinler. Maddi manevi bizim ne yapmamız gerekiyorsa, bizler her zaman yanınızdayız.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz