Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRKİYE YUNANİSTAN’A YARDIM ELİNİ UZATTI

TÜRKİYE YUNANİSTAN’A YARDIM ELİNİ UZATTI

13
0

“Dost kara günde belli olur” atasözü gerçek oldu ve Türkiye, zor günler geçiren Yunanistan’a yardım elini uzattı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yunan meslektaşının ricasını kırmadıklarını ve gaz akışını yeniden başlattıklarını açıkladı.

Bakan Taner Yıldız’a Yunanistan’a Türkiye üzerinde doğalgaz akışının sürüp sürmeyeceğinin sorulması üzerine Bakan Yıldız, Yunanlı meslektaşının aradığını ve zor durumda olduklarını söylediğini aktardı. Yıldız şöyle devam etti:

“Biz geçen hafta gerek batı hattında gerekse Azerbaycan ve İran doğalgaz hattında yaşanan sıkıntıdan dolayı Yunanistan’da basınç düşüklüğü olmuş ve gaz veremiyorduk.

Önceki gün Yunanlı meslektaşım aradı. Zorda ve sıkıntıda olduklarını söyledi. Şahsen ben dayanamadım. Aynı sıkıntıyı bizler de hissediyoruz. Herkes, her bakan sorumluluğu çerçevesinde kendi vatandaşlarına bu sıkıntıyı yansıtmak istemiyor.

Biz de Ukrayna’ya gittiğimde sağ olsun değerli meslektaşım Boykoy’dan rica ettim. O da biraz depolarından verecek, biz de birşeyler yapacağız. Dolayısıyla dün Yunanistan’a Yunanlı bakan arkadaşımızın ricasını kırmadık ve gaz akışını başlattık.” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz