Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRKİYE, TERÖR KUŞATMASINI DA KIRACAK GÜÇTEDİR

TÜRKİYE, TERÖR KUŞATMASINI DA KIRACAK GÜÇTEDİR

19
0

Anavatan Türkiye ekonomisine yapılan saldırılar sonuç vermeyince, terör yandaşları ve destekçileri Türkiye’yi uluslararası alanda kıskaca almaya yeltenmeye başladılar. Neymiş efendim, Türkiye’de hak hukuk yokmuş, var olan da insan hakları ve yaşamları açısından tehlikeliymiş. Onun için de ülkemiz Yunanistan teröristleri teslim etmiyormuş. Oysa teslim etmemesinin tek nedeni, 15 Temmuz planlayıcılarının istekleri ağır basıyor. Çünkü birlikte hareket ediyorlar. Bunun başka izahı olamaz. Aksi halde iade etmeleri gerekirdi. Demek ki korumak ve beslemek, 15 Temmuz terör saldırısına sahip çıkmak, desteklemek demektir anlamı çıkıyor.

Tahminim değil, açıkça gördüklerimden yola çıktığımda karşıma çıkan sonuç, Türkiye son yıllarda her alanda kuşatma altına alınmak isteniyor. Bu durum zaten kendini 15 Temmuz 2016 terör saldırısı öncesinden göstermeye başlamıştı. Türkiye’nin içte ve dışta giderek yükselmesi, yıldızının parlaması Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Okyanus ötesini de iyiden iyiye rahatsız etmiş, kirli planlarını devreye sokmak üzere harekete geçirmişti. Dolaysıyla 15 Temmuz’da yapılan terör saldırısı bundan sonra da başka 15 Temmuzların yapılmayacağı anlamına gelmez. Uyanık olmak gerekir. Türkiye’ye karşı tavır alan ülkeler Türkiye ile ilgili kartlarını açıkça masanın üzerine koydular.

Tam da yıllarca ekonomiyi, siyaseti, bürokrasiyi elinde tutan ve ülkeyi engelleyen vesayet sistemini tamamen ortadan kaldıracak, ekonomiyi güçlendirecek ve Türkiye’yi bölgesel güç haline getirmesi beklenen yeni sistemi konuşma, tartışma ve reform sürecine girilmişken. Anavatan Türkiye’nin bölgesel ve küresel ekonomide, siyasette ve dış politikada, enerji alanında önemli ve güçlü aktör olma sürecinde tarihi bir dönüm noktasındayız. Kıbrıs Rum Kesimi’nin Münhasır Ekonomik Bölgede 11. parseldeki sondaj başlatılması hareketine verilen destekler de apaçık ortada. Şimdi herkes Türkiye’nin ne yapacağını merakla bekliyor.

ANAVATANIMIZ ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Gerçekten, Anavatan Türkiye hem zor, hem de farklı bir dönemden geçiyor. Öyle ki, Türkiye’yi siyasi ve ekonomik anlamda kuşatmak isteyenler, ortak bir tavırla birlikte hareket ediyorlar. FETÖ, PKK, DHKP-C ve DEAŞ’ın aynı anlayışı benimsediği ve ortak düşmanın Türkiye olduğu bir dönem. Her ne olursa olsun, birbirlerinden bir farkı yok. Terörün arkasındaki karanlık güçlerin ortak düşmanı Türkiye iken, tek hedef de Türkiye’yi istedikleri gibi hizaya getirmek.

Türkiye’yi hizaya getirerek, haritaları ve enerjiyi kendi çıkarlarına uygun olarak getirmeye çalışırken, Türkiye’nin bölgede devre dışında kalması da planlanıyor. Çünkü, bölgedeki dengeler değişirken ve yeni haritalar çizilirken bölgenin ekonomide, siyasi istikrarda ve dış politikada önemli bir gücü olan Türkiye’den çok rahatsızlar. Bu yüzden de, belirlenen sınırlara çekilmesini ve onların isteklerine göre pozisyon almasını istiyorlar.

PEKİ ANAVATAN TÜRKİYE’NİN TAVRI NE OLACAK?

Bölge ve bu coğrafya için çizilmiş bir senaryoyu kabul etmeyen, her türlü müdahalelere rağmen ayakta duran ve bu süreçte başarısız olan karanlık güçler, Türkiye’yi durdurmak için girişimlerine devam edecekler. Yapılan bu saldırıların sonu olmayacak. Uzun süre değişik yöntemlerle saldırılara şahit olacağız. Ama yılmayacağız.

Üstelik bunu yaparken, ekonomik araçlar, medya, terör saldırıları gibi farklı her türlü araçları bugün ahlaksızca kullandıkları gibi, yarın da kullanmayı sürdürecekler. Tüm bu kuşatma karşısında Türkiye’nin, boyun eğeceğini zannedenler var. Aynı zamanda, Türkiye’yi rol model kabul eden ülkelerde de yükselen bir soru: Acaba Türkiye, vaz mı geçecek?

Elbette ki hayır.

Bu girişimleri boşa çıkarmak için yapılacak olan, Türkiye’nin siyasette de, ekonomide de, toplumsal yaşamda da, kendisi için belirlediği hedefler doğrultusunda ilerlemek ve ümitsizliğe düşmemek. Her alanda Anavatanımızı güçlendirecek olan, 15 Temmuz’da olduğu gibi bundan sonraki her girişimde de “Biz” olarak davranmak. 15 Temmuz terör saldırısını bir önceki yazımda da belirttiğim gibi yeni nesillere iyi anlatmalıyız. Hele hele Batı Trakya gibi bir bölgede 15 Temmuz terör saldırısını iyi okumalıyız. Başka da şansımız yok zaten. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz