Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRKİYE DIŞİŞLERİ’NDEN YUNANİSTAN’A YANIT!

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ’NDEN YUNANİSTAN’A YANIT!

12
0

Dışişleri Bakanlığı’ndan Yunanistan Bakanlık Sözcüsü’nün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili ifadelerine ilişkin açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) ziyaretine ilişkin değerlendirmeleriyle ilgili bir soruyu yanıtladı.

Bilgiç açıklamaları, hayretle karşılandığını belirterek, Bakanlık sözcüsünün ifadelerinin son dönemde oluşturulan işbirliği anlayışını yansıtmadığını söyledi:

Tanju Bilgiç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaretine ilişkin olarak Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün 1 Eylül 2014 tarihinde sarfettiği ve iç siyasi mülahazalardan kaynaklandığını düşünmek istediğimiz ifadeleri, son dönemde Yunanistan ile tesis etmiş olduğumuz ve devamını arzuladığımız işbirliği anlayışını yansıtmamaktadır.

Ziyaret vesilesiyle Sayın Cumhurbaşkanımız esasen Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması yönündeki Türk tarafının kararlılığını ve Yunanistan’dan bu yönde işbirliği beklentimizi bir kere daha açıkça ifade etmiştir.

Hal böyle iken, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün değerlendirmeleri hayretle karşılanmıştır. Ayrıca, Türk kıta sahanlığında ahiren başlanan araştırma faaliyetlerine Yunanistan’la hiç ilgisi olmamasına rağmen değinmiş olmasının izahı güçtür.

Bilindiği üzere, Anavatan ve garantör olarak Türkiye ve Yunanistan’ın devreye girmesi Kıbrıs konusunda geçmişte olumlu sonuçlar vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini ziyaretleri sırasında da vurguladıkları üzere, Türkiye bu süreçte, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere diğer garantörler ve ilgili ülkelerle tam bir işbirliği içinde, hep bir adım önde olmayı sürdürecektir.

Türkiye 50. yılını geride bırakan Kıbrıs meselesinin daha fazla gecikmeden kalıcı bir siyasi çözüme kavuşturulması hususunda kararlıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz