Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “TÜRKLÜK KARŞITI BİR GRUP” TARAFINDAN SATIKÖY’DE ÇİRKİN SALDIRI

“TÜRKLÜK KARŞITI BİR GRUP” TARAFINDAN SATIKÖY’DE ÇİRKİN SALDIRI

15
0

Rodop ilinin Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Satıköy’de henüz kimliği belirsiz “Türklük karşıtı bir grup” tarafından çirkin saldırı yapıldı.

Rodop ilinin Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Satıköyün (Lambro) girişindeki yol üzerine, aşırı fanatik bir grup Yunanlı gençler tarafından Türkiye ve Türklük aleyhtarı yazılar yazıldı.

Olay sonrası BİRLİK gazetesi olarak ziyaret ettiğimiz köy halkı, bu tip olayların bölgede yaşayan halkları, kışkırtmaya yönelik olduğunu belirterek, ama asla böyle kötü oyunlara gelmeyeceklerini ifade ettiler.

Bölge halkından edindiğimiz iddialara göre olay, 20 Nisan 2013 Cumartesi günü sabaha karşı saat 03:00 sularında meydana geliyor. Daha sonra köy halkı, olayı şu cümlelerle anlatıyor:

“Köye gelen bir grup motosikletli genç, köydeki bazı evlerin camlarına, köy camiine, sokaklara ve hatta bir evin ikinci katına bile yumurta atmışlar. Yaşanan bu olayın ardından bir kaç gün sonra yine kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından, köyün girişindeki yol üzerine de Türkiye aleyhtarı küfürlü sözler yazıldığını gördük.

Bütün bu olup bitenlerin kimler tarafından ve hangi düşünceyle yapıldığını bilmiyoruz. Bizler Satıköy halkı olarak bazı ihtimalleri gözönünde bulunduruyor, bununla ilgili olarak da yetkili kişilerle görüşmeyi planlıyoruz.”

Bu tip tatsız olayların, bölgede yaşayan Türk ve Yunan halklarının dostluklarına engel olamayacağını belirten köylüler; yaşanan bu olayın da civar köylerden bir grup aşırı fanatik Türk düşmanı gençlerin olabileceğinin iddiaları üzerinde durduklarını ifade ettiler.

Bu arada Türk düşmanlığı karşıtlığı içeren aynı yazıların, Satıköyün yanındaki komşu köy olan Ircan Hisar (Gratini) köyünün içindeki yollara da yazıldığı iddia edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz