Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRKLER SATIN ALDI, PATRA’DAN FABRİKAYI TÜRKİYE’YE TAŞIYACAKLAR

TÜRKLER SATIN ALDI, PATRA’DAN FABRİKAYI TÜRKİYE’YE TAŞIYACAKLAR

21
0

Türkler satın aldı, Patra’dan fabrikayı Türkiye’ye taşıyacaklar.

Yunanistan’da Patra kenti sanayi bölgesinde Kopeluzos A.E. Şirketler Grubu’na ait PIRITIUM A.E. ve SILCIO A.E. güneş enerjisi panelleri üreten ve Almanlar tarafından son teknolojik imkanlarla kurulan fabrikayı Türkiye’den Berk Uçuran Çiller’in Üst Yöneticisi olduğu Suoz Enerji Grubu satın aldı.

Yunanistan’da 8 yıl önce 45 milyon euro’ya kurulmuştu. Alman teknolojisiyle güneş paneli ve hücre üretim fabrikasını satın almak üzere imzaların atıldığını ve buradan hücrenin basım fabrikasının Türkiye’de Dilovası’na taşınacağı belirtiliyor. Yunanistan’da kalacak olan fabrikanın bir bölümünde ise 30 kişi çalışmaya devam edecek.

Bilindiği üzere, Patra sanayi bölgesinde 8 yıldan bu yana üretim yapan fabrikanın ürünleri Yunanistan piyasasının yanı sıra İtalya, Türkiye, Almanya, İspanya ve daha birçok Avrupa ve Asya ülkesine ihraç ediliyordu.

İmzalar atıldı

İmza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiller, Yunanistan’daki fabrikaların 4 yıldır faaliyet göstermediğini, ancak Alman mühendisler tarafından makinaların bakımlarının düzenli olarak yapıldığını söyledi. Çiller, fabrikanın kapanmasının sebebini Çin’in güneş paneli ve hücre üretiminde çok ilerlemesi ve Avrupa’da rekabetin artması olarak gösterdi.

Çiller, Yunanistan’dan taşınacak fabrikanın kendilerinin Dilovası’nda bulunan montaj fabrikalarının yanına kurulacağını ve burada Türk malı güneş paneli üreteceklerini aktardı. Çiller, fabrikayı “çok uygun rakama” aldıklarını belirterek, hücre fabrikasının alım fiyatını gizlilik anlaşması nedeniyle açıklamadı.

Böylece vergilerin yüksek olmasından dolayı uluslararası arenada rekabet edemeyen Yunanistan’da bir fabrika daha kapısına kilit vurmakla kalmıyor, yüzlerce kişiyi de yol ortasında işsiz bırakıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz