Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRKÇE’NİN 9. ULUSLARARASI ŞİİR ŞÖLENİ PRİZREN’DE BAŞLIYOR

TÜRKÇE’NİN 9. ULUSLARARASI ŞİİR ŞÖLENİ PRİZREN’DE BAŞLIYOR

14
0

24 – 27 Kasım 2011 tarihleri arasında Türkçe’nin 9. Uluslararası Şiir Şöleni Mehmet Âkif Ersoy’un Aziz Hatırasına bu kez Kosova’nın Prizren şehrinde düzenleniyor.

Türk Yazarlar Birliği (TYB) tarafından ilki olarak 1992 yılında Bursa’da yapılan, daha sonra Almatı (Kazakistan), Aşkabad (Türkmenistan), Girne (Kıbrıs), Strasbourg (Fransa), Akmescid’de (Kırım) Üsküp (Makedonya), son olarak Bakü (Azerbaycan)’de tekrarlanan Türkçe’nin Uluslararası Şiir Şölenlerinin dokuzuncusu Prizren’de gerçekleşiyor.

Prizren’de düzenlenecek olan şölene bütün Türk Dünyası’ndan ve diğer ülkelerden Türkçe yazan şairler katılacak. Şölen, misafirlerin Kosova’ya varması ve Sultan Murat Türbesi ziyaretiyle başlayacak.

Prizren Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde 25 Kasım tarihinde Cuma günü saat 09:30’da başlayacak olan şiir şöleni açılışından sonra Osmanlı Asırlarında Balkanlar’da Türk Edebiyatı, Tarih İçerisinde Kosova, Kosova Prizren’de Çağdaş Türk Şiiri konferansları, Suzi Çelebi Şiir Faslı ve Priştineli Mesihi Şiir Faslı düzenlenecek.  Akşam da saat 20:30’da Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneğinin Musikî Topluluğu “Rumeli ve Prizren Türküleri Konseri”ni sunacak.

26 Kasım Cumartesi günü saat 09:00’da başlayacak olan program Mamuşa’da Mehmed Akif Ersoy Şiir Faslı ve Yahya Kemâl Şiir Faslı ile devam edecek ve saat 20:00’da Prizren Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde atölye çalışmaları ile sona erecek. Şairler Yakova ve İpek şehirlerini yanı sıra Mehmet Akif Ersoy’un babası Tahir Efendi’nin memleketi olan Suşitsa’yı da ziyaret edecekler.

Türk Dünyası ve diğer ülkelerden Türkçe yazan şairlerin katılacağı ve 25 Kasım tarihinde Prizren’de başlayacak olan 9. Türkçe’nin Uluslararası Şiir Şölenine katılımın yoğun olması bekleniyor.

Şölende, Suzi Çelebi, Karacaoğlan ve Ahmet Hamdi tanpınar adına büyük edebiyat ödülleri verilecek.

Şölen, Türkçe edebi yaratıcılığın duraksama kaydettiği bir dönemde Kosova’da düzenleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz