Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRK VE YUNAN UYUŞTURUCU BARONLARI LÜKS YATTA GÖZALTINA ALINDI

TÜRK VE YUNAN UYUŞTURUCU BARONLARI LÜKS YATTA GÖZALTINA ALINDI

365
0

İstanbul’da Ataköy Marina’da Bager isimli bir yata düzenlenen uyuşturucu operasyonunda Türk ve Yunan uyuşturucu baronları Nevzat Halit Oğlu ve İoannis E.’nin de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

 

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele polisinin Ataköy Marina’da uyuşturucu baronlarına düzenledikleri operasyonda Bager adlı yat içerisinde Türk baron Nevzat Halitoğlu ve Yunan baron İoannis E. gözaltına alındı. Polisin 23 ve 25 Kasım tarihlerinde uyuşturucu satıcılarına düzenledikleri üç operasyonda baronlar Nevzat Halitoğlu ve İoannis E. ‘ye ait 133 kilo 800 gram eroin ele geçirildi.

İstanbul ve Van’ın da içerisinde bulunduğu 9 ile gerçekleştirilen operasyonda aralarında Nevzat Halitoğlu ‘un kardeşi Lokman Halitoğlu’nun da bulunduğu 2’si Yunan 15 kişi gözaltına alındı.

 

BAGER ADLI YATA OPERASYON DÜZENLENDİ

 

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisiyle Halitoğlu ailesini takibe aldı. Van’dan gelen bir araç içerisinde İstanbul’a getirileceği öğrenilen uyuşturucunun Hollanda’ya gönderileceğini öğrendi. Yunanlı baron İoannis E.’nin özel zulalı aracıyla İstanbul’a gelmesiyle polis operasyon için harekete geçti. Nevzat Halitoğlu’na ait Ataköy Marina’da bulunan Bager isimli yata operasyon düzenlendi. Operasyonda Yunanlı baron İoannis E., Türk baron Nevzat Halitoğlu korumaları ve şoförü gözaltına alındı.

 

BARONLARIN UYUŞTURULARINA EL KONULDU

 

Baronların ele gözaltına alınmasıyla polis Muğla, İzmir, Balıkesir, Sakarya, Çanakkale, Tekirdağ ve Van’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. İoannis E.’nin Yunanistan’dan getirdiği ve Mimaroba’da alt bölmesine gizlenmiş 41 kilo eroin ele geçirildi. Şebekenin Kağıthane’de Mercedes marka bir otomobilinde 45 kilo Mardin’de başka bir otomobilde yapılan operasyonlarda da 46 kilo olmak üzere toplam 133 kilo gram eroinine el konuldu. Operasyonlarda 2’si Yunan uyruklu 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan arama sırasında, 231 bin Euro, 3 bin 300 Dolar, 8 bin TL, 3 adet ruhsatlı ve 2 adet ruhsatsız tabancaya el konuldu.

 

BARONLAR LÜKS TUTKUNU ÇIKTI

 

İstanbul Narkotik polisinin yaptığı operasyon sonrasında gözaltına alınan baronların lüks tutkunu oldukları ortaya çıktı. Polis operasyonda Halitolu’na ait iç dizaynını için 70 bin lira harcadığı Mercedes marka minibüs, son model Audi marka otomobile ve operasyonun yapıldığı Bager isimli yata ve Ioannis E’ye ait BMW X6 cipe el koydu. Halitoğlu’nun , İstanbul, Van Tamara Otel’i, Ayvalık, Çeşme ve Didim’de otelleri bulunduğu, yatçılık firması ve inşaat firması sahibi olduğu, Van Cumhuriyet Caddesi üzerinde ise 10’un üzerinde apartmanları olduğu öğrenildi. Ayrıca Halitoğlu’nun Beyoğlu’nda 11 milyon TL’ye bir otel aldığı ve dış cephesine 5 milyon TL’lik bir masraf yaptığı öğrenilirken, Yunanlı baronun da, çok sayıda yat ve yatçılık firması bulunduğu öğrenildi.

 

YENİ UYUŞTURUCU GÜZERGAHI DEŞİFRE OLDU

 

İstanbul polisinin yürüttüğü çalışmalarla baronların yeni uyuşturucu güzergahları da deşifre edilmiş oldu. Yunanlı baronun getirdiği özel bölmeli araca İstanbul dışında yükleme yapılıp İstanbul’a girmeden Çanakkale’den İzmir’e oradan da arabalı feribotlarla Yunanistan ve Hollanda’ya sevkiyat yaptıkları belirlendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz