Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “TÜRK MAKAMLARININ KARARI, TÜRK-YUNAN İLİŞKİLERİNE VE HALKLARIMIZIN DOSTLUĞUNA KATKIDA BULUNACAKTIR”

“TÜRK MAKAMLARININ KARARI, TÜRK-YUNAN İLİŞKİLERİNE VE HALKLARIMIZIN DOSTLUĞUNA KATKIDA BULUNACAKTIR”

28
0

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı iki Yunan askerin serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren bir açıklama yayınladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askerin serbest bırakılmasının ardından duyduğu memnuniyeti dile getiren bir açıklama yayınladı. Yunanca ve İngilizce yayınlanan yazılı açıklamada, “İki Yunan askeri A. Mitretodiis ve D. Kouklatzis’in serbest bırakılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Türk makamlarının kararı, Türk-Yunan ilişkilerine ve halklarımızın dostluğuna katkıda bulunacaktır. Büyük kazanan diplomasidir.” Deniliyor.

Açıklamanın tamamında şu ifadelere yer veriliyor.

“Türk makamlarının bu kararı olumludur ve Türk-Yunan ilişkileri ve halklarımızın dostluğuna katkı sağlayacaktır. İki Yunan askerin geçen mart ayında tutuklanması nedeniyle ertelenen, Yunanistan’ın İzmir’deki Başkonsolosluğunun tarihi binasının bu yılın eylül ayında resmi açılışının yapılması da aynı yönde katkı sağlayacak. Başbakanın, Dışişleri Bakanlığının ve Yunanistan’ın, Türkiye’deki diplomatik ve konsolosluk misyonlarının sürekli çabaları sonuç getirdi. Diplomasi bir kez daha en büyük kazanan oldu.”

 

Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Α. Μητρετώδη και Δ. Κούκλατζη. Η απόφαση των τουρκικών Αρχών θα συμβάλει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη φιλία των λαών μας. Μεγάλος κερδισμένος η διπλωματία.

We welcome the release of the two Greek Armed Forces members, A. Mitretodis and D. Kouklatzis. Τhe Turkish authorities’ decision will contribute to the improvement of Greek-Turkish relations & friendship between our people. Diplomacy is the biggest winner.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz