Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRK HEYETİ PETRİDİS’İ ZİYARET ETTİ

TÜRK HEYETİ PETRİDİS’İ ZİYARET ETTİ

19
0

Türkiye’den Gümülcine’ye gelen Türk heyeti Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis’i ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Danışmanı Mithat Ali Kabaali, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka ve Altınova eski Belediye Başkanı İsmail Aynur, Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve aynı zamanda Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Gümülcine Belediyesi “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı ve Gümülcine Belediyesi Meclis Üyesi Koray Hasan hazır bulundu.

 

“Venizelos ve Mustafa Kemal Atatürk’ün o zor yıllarda birlikte kurmuş oldukları güzel ilişkileri yeni nesille birlikte daha ileriye götürmek için buradayız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Danışmanı Mithat Ali Kabaali, ziyaret ile ilgili Başkan Petridis’e hitaben yaptığı sohbet toplantısında, CHP olarak Türkiye’nin komşularıyla ilişkilerine büyük önem verdiklerini ve halklar arasındaki bu ilişkilerin yeni nesil siyasetçileri olarak olumlu bir şekilde daha da ileriye götürmek amacında olduklarını belirtti. Kabaali, “bugün bizleri kabul eden sayın Belediye başkanıma teşekkürlerimi sunuyorum. CHP olarak bu tür karşılıklı ziyaretlere büyük önem verdiğimizi kendilerine ifade etmek istiyorum. Amacımız birbirimizi daha iyi tanımak ve ileriye yönelik bölgedeki komşu ülkelerle ilişkilerimize olumlu yönde katkı sağlayacak çalışmalara hız vermektir. Bu vesileyle çıktığımız bu yolda sizlerin söyleyecekleri de bizim açımızdan büyük önem taşımaktadır. Uzun yıllar bir arada yaşamış iki halkın birbirine sevgisini biliyor ve görüyorum. Dolayısıyla bugün dost ve komşu bir ülkede bulunmaktan dolayı da kendimi burada yabancı hissetmiyorum. Amacımız, geçmişte Venizelos ve Mustafa Kemal Atatürk’ün o zor yıllarda birlikte kurmuş oldukları güzel ilişkileri yeni nesille birlikte daha ileriye götürmek için buradayız” dedi.

Güre Belediye Başkanı Kamil Saka da ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Cumartesi tatil günü olmasına rağmen kendilerini kabullerinden dolayı Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis’e teşekkür etti. Başkan Kamil Saka, “Ege’nin karşı kıyısında Türk-Yunan dostluğuna inanarak, her geçen gün güçlenmesi için karşılıklı olarak ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Eskiye nazaran bu ziyaretler sayesinde gelinen noktada iki komşu ülkenin insanları birbirine daha sıcak ve samimi davranıyorlar. Bunu daha ileriye götürmek için bu ziyaretlerin önemi büyüktür. Sayın Başkanı, Turizmde önemli ilerlemeler sağlamış olan belediyemizi ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.

Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis ise, heyetin kendisini ziyaret etmek istemesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Petridis, “bizler burada Azınlık ile çoğunluk uzun yıllardan beri birlikte yaşıyoruz. Belediye yönetimi olarak eşit bir şekilde tüm vatandaşlara hizmet vermek için çalışıyoruz. Merkez hükümetle Azınlık arasında bir bakıma zaman zaman yapılan hataların telafisi için elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. İki komşu ülkenin dostluğu uzun yıllara dayanıyor. İki ülkenin tarihini, geçmişte her iki taraftan da yapılan hataları aynen iki farklı dilde ortak bir kitapta toplamalıyız ve yeni nesillere bunların doğru bir şekilde aktarılmasını sağlamalıyız. Bunu, geçmişte yapılan hataların gelecekte yapılmaması için yapmamız şart” dedi. 

 

 

        

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz