Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRK HAVA YOLLARI, KAVALA İLE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALADI

TÜRK HAVA YOLLARI, KAVALA İLE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALADI

15
0

Türk Hava Yolları, Kavala basketbol takımı (KAE) ile işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma 13 Ekim 2011 Perşembe günü resmi olarak Kavala’ya bağlı Kalamiça yerleşim bölgesinde bulunan Lucy otelde imzalandı. Anlaşmayı THY adına Kuzey Yunanistan Bölgesi Selanik Müdürü Utku Yazan ve KAE Başkanı Kostas Papakonstantinou imzaladı.

Taraflar arasında imzalanan bu işbirliği neticesinde Türk Hava Yolları, 2011-2012 sezonunda Kavala basket takımının (KAE) yabancı oyuncularını ülkelerine taşıyacak.

 

Törende bir konuşma yapan KAE Başkanı Kostas Papakonstantinou, “Avrupa ve dünyada sunduğu kaliteli ve güvenli hizmetle havacılık sektöründe ilk sıralarda yer alan THY ile anlaştığımızdan dolayı duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum” dedi.

 

Sırasıyla bir konuşma yapan THY Kuzey Yunanistan Bölgesi Selanik Müdürü Utku Yazan şu ifadelere yer verdi.

 

“Değerli basın mensupları, değerli başkan bu güzel dilekleriniz için ben size çok teşekkür ediyorum. Kavala’ya gelince bu güzel misafirperverlikle karşılandık ve bu yüzden de çok teşekkür ediyorum. Kavala bölgenin çok önemli bir şehri, hem ticari bakımdan olsun, hem turizm, tarih bakımından olsun önemli bir şehir ve bu nedenle burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum.

Türk Hava Yolları, 27 Mayıs itibarıyla Selanik-İstanbul arası haftada 4 defa uçmaya başladı. Ve şunu gördük ki doluluk oranlarımız yüzde yetmişlerde, dolayısıyla bunu daha da fazla arttırarak bölgeye hizmet etmek istiyoruz.

Bölgeyi dünyaya bağlayan bir köprüdür Kavala. Aynı zamanda spora, kültüre, turizme büyük katkıları var. Şimdide Kavala basketbol takımıyla işbirliği içerisinde güzel bir birliktelik sağlıyoruz. Bu da bölgenin ve Kavala şehrinin tanıtımı için çok önemli.Dünyaya tanıtımı için bu şehrin bir hedef koyduk, sizlerden de bu konuda destek istiyoruz.

Türk Hava Yolları olarak Manchester, Barcelona gibi önemli kulüplere sponsoruz, basketbolda da Euro Liga’ya sponsoruz. Şu an Kavala basketbol takımıyla da çok güzel bir işbirliği yapıyoruz. Türk Hava Yolları daima sporun destekçisi olmuştur. Şimdi güzel bir adım atıyoruz beraber. Bildiğiniz üzere bu sene verilen ödüllerde THY Avrupa’nın en iyi havayolu seçildi ve bu güzel hizmeti bu bölgeye getirmek bizi çok mutlu ediyor. Bu vesileyle tekrar teşekkür ediyorum.”

 

Konuşmaların ardından Utku Yazan, KAE Başkanı Kostas Papakonstantinou’ya THY’nin KAVALA yazılı maket uçağını takdim etti. Papakonstantinou da sırasıyla Kavala basketbol takımının formasını ve Kavala kurabiyesi hediye etti.

 

UTKU YAZAN, ARHELAOS GRANAS BULUŞMASI

 

Buradaki törenin ardından Utku Yazan, Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreter Yardımcısı Arhelaos Granas’ı ziyaret etti. İkili bölgenin kalkınması açısından Türk Hava Yolları’nın katkısının nasıl olabileceğini konuştular.

Konuşma sonrası Birlik Gazetesine bir açıklama yapan Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreter Yardımcısı Arhelaos Granas, “bu ziyarette bölgemizin Türkiye’de tanıtılması açısından bir karşılıklı anlaşmaya vardık. Zannedersem kısa bir zaman içerisinde karşılıklı işbirliğine gidileceğini umuyorum. Ayrıca Kavala basket takımına vermiş oldukları destekten dolayıda kendilerine teşekkür ediyorum. Bir taşra takımı olarak zor günler geçiren şehrimizin takımına bu dönemde verdikleri bu destekle büyük bir iş başardıklarını belirtmek istiyorum. THY Avrupa’da olduğu gibi dünyada da sayılı şirketlerin başında geliyor. Sayın müdürün beni ziyaret etmesinden dolayı memnuniyeti dile getirirken kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Utku Yazan da bu ziyareti Birlik gazetesine şu şekilde değerlendirdi.

“Kavala’da olmaktan çok mutluyuz ve çok güzel bir şehri ziyaret ettik. Amacımız bu bölgeri tanıtmak. Sadece Türkiye değil, dünyanın her bir yanında bir köprü olarak Kavala’yı, bölgeyi, Selanik’i dünyaya bağlamak. Bu doğrultudaki çalışmalarımız devam ediyor. Yunanlı dostlarımızla işbirliği içerisinde çalışıyoruz ve bu işbirliğini daha da ileriye taşımak istiyoruz. Çok yakın zamanda daha fazla iyi haberlerde duyacaksınız. Hep beraber güzel işlere imza atacağız. Sayın Granas’a da teşekkürlerimi sunuyorum çünkü bizi bu güzel şehirde çok güzel ağırladılar.”

 

Ethnikos Aleksandroupolis Voleybol takımı ile görüşmedik

 

Ethnikos Aleksandroupolis Voleybol takımı ile herhangi bir görüşmeniz oldu mu? sorusuna ise Utku Yazan, “Dedeağaç takımlarından Yunanistan ligi A 1 kategorisinde faliyet gösteren Ethnikos Aleksandroupolis Voleybol takımı ile herhangi bir görüşmemiz olmadı. Bu sadece sizinde belirttiğiniz gibi Yunan basınının bir kısmında çıkan ve aslı olmayan haberlerdir” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz