Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRK DÜNYASI BASIN MENSUPLARINDAN YALOVA’DA BÜYÜK BULUŞMA

TÜRK DÜNYASI BASIN MENSUPLARINDAN YALOVA’DA BÜYÜK BULUŞMA

12
0

Amacı dünyadaki tüm Türk Boyları ve Akraba Topluluklarının kültürel manada tanışması ve kaynaşması olan “15. TÜRK BOYLARI KÜLTÜR ŞÖLENİ” kapsamında, YAFEM (Yalova Folklör Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Klübü Derneği) Dernek Merkezi tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen “Türk Dünyası Basın Mensupları Buluşması” Yalova’da başladı. Etkinliğe Batı Trakya’dan Birlik gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Avrupa Gazeteciler Derneği Yunanistan Temsilcisi İlhan Tahsin katılıyor.

Selçuklu Gazetesi efrasyap.org sitesi sahibi gazeteci-eğitimci Halil Ülker’in büyük katkılarıyla gerçekleşen buluşmaya Türkiye’den Vatan Gazetesi’nden Mustafa Kemal Salih,  Doğu Türkistan Uygur Haber Ajansı’ndan Zeynure İsa, Azerbaycan’ı temsilen TRT’de görevli gazeteci Zahide Hüseyinova, Bulgaristan’dan Bultürk Gazetesi’nden Rafet Ulutürk, Romanya’dan Emek Dergisi’nden Güner Ahmola, Romanya’dan Tuna Mektupları Dergisinden Gülten Abdulla, Kırım’dan Kırım Gazetesi’nden Server Bekir, Dağıstan’dan Yoldaş hareketi Gazetesi’nden Dr. Kamil Aliyev, Dağıstan’dan Derbent Gazetesinden Hoca Mahmut, Çuvaşistan’dan Millet Radyo Televizyonu’ndan Dimitri Aleksandrof ve Oxono Aleksandrof katılıyor.

Gerçekleşen oturumun ilk gününde konuşmacılar gazetelerini ve bölgelerini tanıttılar, karşılaştıkları sorun ve çalışmalarından örnekler sundular.

Birlik gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Avrupa Gazeteciler Derneği Yunanistan Temsilcisi İlhan Tahsin, Batı Trakya’daki Türk gazete ve radyoların karşılaştıkları sorunları dile getirdi ve zaman zaman gazete ve radyolara verilen yüksek miktarda cezalardan bahsetti. Özellikle Gündem ve Millet gazetelerinin karşı karşıya kaldığı yüksek miktarda verilen para cezalarını detaylı bir şekilde anlatarak gündeme getirdi.

Toplantılar yarında devam edecek ve sonuç bildirgesiyle son bulması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz