Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRK DOKTOR PROSTAT KANSERİ ÇALIŞMALARINI ATİNA’DA ANLATTI

TÜRK DOKTOR PROSTAT KANSERİ ÇALIŞMALARINI ATİNA’DA ANLATTI

15
0

Doç. Dr. Ahmet Tunç Özdemir, Prostat Kanseri ile ilgili yeni yaklaşımların yanında canlı yayın ameliyat ile gerçekleştirdiği çalışmaları Atina’da Avrupalı hekimlere aktardı.

Prostat kanserinde yeni cerrahi yaklaşımlar geçtiğimiz günlerde Atina’da gerçekleştirilen kongrede ele alındı. Türkiye’den kongreye katılan ve tek Türk doktor olan Prostat Kanseri Derneği Genel Sekreteri ‘Prostat Kanserinde yeni cerrahi’ yaklaşımları konu alan kongreye, Romanya, Polonya, İtalya, Almanya, Fransa, Bulgaristan, Yunanistan, Slovenya ve Çek Cumhuriyeti’nden 100’e yakın hekim katıldı.

Doç. Dr. Ahmet Tunç Özdemir, “Özellikle erken evrede prostat kanserlerinin yakalanması ve bu erken teşhisin getirdiği tedavi olanaklarının ele alınması kongreye olan ilgiyi arttırdı” dedi. Güncel ve modern tedavi yaklaşımlarının çok yönlü olarak ele alındığını dile getiren Doç. Dr. Tunç Özdemir, dünyanın birçok ülkesinde başarıyla uygulanan ve Avrupa’da da yaygınlaşmaya başlanan HIFU tedavisi ve sonuçlarının detaylıca anlatıldığını belirtti.

“TÜRKİYE’DE 120’NİN ÜZERİNDE HIFU UYGULAMASI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Prostat kanseri tedavisinin geleceği olarak görülen invaziv yaklaşımlar ve organ koruyucu cerrahilerin, tüm dünyada büyük ilgi gördüğünü belirten Prostat Kanseri Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Tunç Özdemir, “Dünyada HIFU uygulanan hasta sayısı 35 bini geçmiş durumda Türkiye’de ise 120 vakaya başarılıyla uygulama yapıldı. Burada önemli olan nokta ise, latent evre olarak adlandırdığımız yani prostat kanseri ile ilgili herhangi bir klinik şikayeti olmayan ve bu sebeple tedaviyi reddeden hasta grubu. Prostat kanseri hastalarının tedaviden kaçınmalarına sebep olabilen idrar kaçırma ve cinsel hayat kaygısı gibi problemlerin yeni yaklaşımlarla beraber en aza indirilmesi. HIFU tedavisi ve robotik cerrahi gibi güncel ve modern tedaviler hem onkolojik hem de fonksiyonel anlamda oldukça başarılı sonuçlar doğuruyor” dedi.

Daha önce Avrupa Onkoloji Enstitüsünde çalışmalar yürüten Prostat Kanseri Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Tunç Özdemir, “Türkiye’de bu gibi başarılı cerrahi girişimlerin yapılıyor olması gerçekten çok önemli, kongrede hem sonuçlarımızı gözden geçirme fırsatı bulduk hem de tecrübelerimiz Avrupalı meslektaşlarımızla paylaşmış olduk” dedi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz