Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRK DIŞİŞLERİ: “AYNEN İADE EDİYORUZ!”

TÜRK DIŞİŞLERİ: “AYNEN İADE EDİYORUZ!”

27
0

Yunanistan Başbakanı Çipras’ın Türkiye yönelik “Barış, istikrar ve işbirliğine saygı duymayan bir komşumuz var.” sözlerine, Dışişleri Bakanlığı’ndan “Yakışıksız ifadeleri aynen iade ediyoruz.” cevabı geldi.

Dışileri Bakanlığı, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın, Türkiye’ye yönelik kullandığı “Barış, istikrar ve işbirliğine saygı duymayan bir komşumuz var.” sözlerine, Dışişleri Bakanlığı’ndan anında cevap geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Çipras’ın sözleriyle ilgili “Yakışıksız ifadeleri aynen iade ediyoruz. Bu tür ifadeler, Çipras’ın ne şahsına ne de makamına yakışmaktadır.” denildi.

TÜRKİYE’YLE İLGİLİ HADDİ AŞAN İFADELER KULLANDI

Geçtiğimiz gün Yunanistan’ın Selanik şehrinde, Yunanistan- Sırbistan- Bulgaristan görüşmesinde konuşan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Kıbrıs konusuna da değinmiş, “Ulusal haklarımızı korumak için hep hazırız. Barış, istikrar ve işbirliğine saygı duymayan bir komşumuz var. Dış politikada bir deyim var, ‘köpeğin kendini koruması için havlamasına gerek yok’. Biz de çok havlamıyoruz, sonuç getirmek istiyoruz. Çok olay çıkarmaya gerek yok” ifadelerini kullanmıştı.

“İFADELERİNİ AYNEN İADE EDİYORUZ”

Dışişleri Bakanlığı tarafından Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Türkiye’yle ilgili haddi aşan açıklamasına cevap gecikmedi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın, 13 Temmuz günü Selanik’teki basın toplantısında, bir soruya cevaben ülkemize yönelik olarak kullandığı bildirilen yakışıksız ifadeler şayet doğruysa, bunları aynen iade ediyoruz. Bu tür ifadeler, Başbakan Çipras’ın ne şahsına ne de makamına yakışmaktadır. Bu vesileyle, Yunanistan’da yetkili makamlarda bulunanların, ülkemizi de ilgilendiren konularda sorumlu tutum sergilemeleri beklentimizi yineliyoruz.” denildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz