Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRK BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE AÇLIK GREVİNE BAŞLADILAR!

TÜRK BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE AÇLIK GREVİNE BAŞLADILAR!

18
0

Kıbrıs Rum Kesimi vatandaşı Rum öğrenciler, T.C. Selanik Başkonsolosluğu önünde açlık grevine başladılar. Selanik’te okuyan Rum öğrencilerin kurduğu “Kıbrıs Geneli Selanik Öğrencileri Organizasyonu” hareketi tarafından başlatılan açlık grevine, Selanik’te yaşayan Yunanlıların da destek vermeleri çağrısı yapılıyor.

T.C. Selanik Başkonsolosluğu karşısında 13 Kasım Çarşamba günü başlayan açlık grevi, 15 Kasım Cuma günü Başkonsolosluğa bir bildiri iletilmesiyle devam edecek. Aynı gün Agios Grigorios Kültür Merkezi salonunda bir panel gerçekleştirilecek. Panelde konuşmacı olarak Gümülcine’den “Antifonitis Gazetesi sahibi öğretmen Kostas Karaiskos’un bir sunum gerçekleştirmesi bekleniyor.

BİRLİK Gazetesi’nin kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, öğretmen Kostas Karaiskos, yapacağı sunumunda Türkiye’nin Kıbrıs Türk Kesimi’ndeki faliyetleri ile Yunanistan Batı Trakya’daki izlediği politikaları hakkında geniş şekilde bir analiz yapacak.

Son olarak, Agios Grigorios Kültür Merkezi etkinliğine katılanlar T.C. Selanik Başkonsolosluğu’na doğru yürüyüşe geçecekler.

 

Kostas Karaiskos bu fotografta ise geçmişte başka bir etkinlikte konuşma yaparken görülüyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz