Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRK AZINLIĞA YAPILAN SALDIRILAR AGİT 2015 NEFRET SUÇLARI RAPORU’NDA YER ALDI

TÜRK AZINLIĞA YAPILAN SALDIRILAR AGİT 2015 NEFRET SUÇLARI RAPORU’NDA YER ALDI

21
0

Batı Trakya Türk Azınlığı’nı hedef alan nefret temelli saldırılar AGİT 2015 Nefret Suçları Raporu’nda yer aldı.

2015 yılında Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk Azınlığı’na karşı gerçekleştirilen nefret temelli saldırılar Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi’nin (ODIHR) yayımladığı 2015 Nefret Suçları Raporu’nda yer aldı.

AGİT 2015 Nefret Suçları Raporu, 41 katılımcı Devlet’in ilettiği resmi verilere ilaveten 3 uluslararası kuruluş ile 113 sivil toplum kuruluşunca rapor edilen toplam 41 ülkeyi kapsayan nefret olayları ile ilgili bilgileri içeriyor. Raporda, Yunanistan’ın nefret suçlarına ilişkin verileri düzenli olarak sunduğu, Yunanistan’daki ceza hukukunun nefret suçları için cezanın arttırılması genel hükmünü içerdiği belirtiliyor. Yunan Adalet, Şeffaflık ve İnsan Hakları Bakanlığı, Yunan Devlet Başsavcılığı ve Yunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün nefret suçlarına dair veri topladığının kaydedildiği raporda, Yunan polisince 2015 yılında toplam 60 nefret suçunun kayıt edildiği, bunlardan 27 tanesi hakkında savcılık tarafından takibat yapıldığı ve kovuşturmaların 4’ünün mahkumiyetle sonuçlandığı ifade ediliyor.

ABTTF Batı Trakya’da Türk azınlığa karşı yapılan nefret saldırılarını AGİT’e rapor etti

AGİT 2015 Nefret Suçları Raporu’nda, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) tarafından rapor edilen Batı Trakya Türk Azınlığı mensubu kişiler ile azınlığa ait kuruluş ve ibadet yerlerini hedef alan nefret temelli saldırılara da doğrudan atıfta bulunuluyor. Raporda, Selanik’teki Dimetoka Müslümanları Spor, Kültür ve Eğitim Derneği’ne 7 Mart ve 17 Aralık 2015 tarihlerinde  yapılan saldırılar, 17 Nisan 2015 tarihinde Gümülcine Yenice Mahalle’deki Mahmut Ağa Cami’nin kundaklanması ile yine aynı tarihte Gümülcine Alankuyu Mahallesi’nde bulunan mescidin bahçesindeki mezar taşına yapılan saldırı, 10 Ekim 2015 tarihinde Gümülcine’deki Yeni Cami’ye yapılan saldırı ve 8 Aralık 2015 tarihinde azınlığın siyasi partisi Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin Gümülcine’deki yeni Genel Merkezi’ne yapılan saldırı ve saldırıda azınlığın lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’in hayatını kaybettiği kazada kullandığı arabanın çalınmasına yer veriliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz