Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRK-AMERİKAN DERNEKLERİ FEDERASYONU’NDAN BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI’NA DESTEK

TÜRK-AMERİKAN DERNEKLERİ FEDERASYONU’NDAN BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI’NA DESTEK

12
0

Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu, Yunanistan’daki Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarına karşı ilgisiz kalmayarak destek vereceğini açıkladı.

Batı Trakya Türk Azınlığı’na ait camilerde atanmış müftülere bağlı olarak 240 din görevlisinin atanmasını öngören 3536/2007 sayı ve tarihli yasa ile bu yasada Ocak 2013 tarihinde yapılan ek düzenleme ile devletin din üzerindeki kontrolü artırılmak istenildiğini öğrenen Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, Batı Trakya Türk Azınlığı, din ve vicdan özgürlüğünün yanı sıra ikili ve uluslararası anlaşmaları ihlal eden bu yasaya tüm varlığı ile karşı çıkan uluslararası bir mektup yazdığını açıkladı.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF)ile görüşmeleri sonucunda, Avrupa’daki soydaşlarımıza destek vermek amacı ile mektup hazırladıklarını belirten TADF Başkanı Ali Çınar, mektubun Uluslarası İnsan Hakları Kuruluşları olmak üzere Amerikan Kongre Üyeleri, Amerikan medyası ve kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı. 

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, bünyesinde Balkan Türkleri Amerika Derneği’ni de bulundurduğunu belirten mektubunda, Yunanistan’ın azınlıkta olan Türklerin haklarına uluslararası hukuk çerçevesi içinde saygı duyulması gerektiğini belirtti.

TADF- ABTFF Kardeş Federasyon Oluyor…

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ve Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) ortak çalışma kararı aldığını açıkladı. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, TADF’nin Yunanistan’daki Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarına gösterdiği samimi ilgi dolayısyla en derin teşekkürlerini sunduğunu belirterek, TADF Başkanı Ali Çınar’a “ Balkan Türklerinin sizler için çok önemli olduğunu ifade etmeniz bizler için çok ama çok önemlidir, bu ifadeniz için müteşekkir olduğumu bilmenizi isterim” dedi.

ABTTF olarak TADF ile her türlü işbirliğine açık olduğumuzu belirtiyorum’ diyen ABTTF Başkanı Habipoğlu, yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri’ne gelerek, gerekli resmi temasları ortak yapmak istedikleri mesajını da verdi.

TADF Başkanı Ali Çınar da ‘Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun Türk Dünyasının her türlü sorununa sahip çıkarak, kardeş kuruluşlar ile ortak çalışmalar yapmak sorumluluklarımız arasındadır’ dedi. Çınar, bu tür dayanışmanın Türkün sesini uluslararası platformda daha çok duyurmasına imkan vereceğine inandığını belirterek, ABTTF’yi ayrıca 18 Mayıs Cumartesi günü yapılacak Türk Günü Yürüyüş ve Festivaline davet ettiklerini de açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz