Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TRİKALA CEZAEVİ’NDE HELİKOPTERLİ FİRAR GİRİŞİMİ

TRİKALA CEZAEVİ’NDE HELİKOPTERLİ FİRAR GİRİŞİMİ

30
0

Yunanistan’da Trikala (Tirhala) cezaevi’nden helikopterli firar grişimi son anda önlendi. Firar girişiminde cezaevinde bulunan ağır hapis cezalı olan Panayotis Vlastos’un kaçırılması planı uygulanmak istendiği belirtiliyor.

24 Şubat Pazar günü saat 17:00 civarında Trikala cezaevinde yaşanan olay film sahnelerini aratmadı. Bir helikopterde bulunan dört kişi cezaevi üzerine gelerek nöbet kulelerindeki güvenlik görevlilerine ateş açtılar. Bunun üzerine ateşle karşılık veren güvenlik görevlileri pilotu yaralayarak helikoptere de hasar verince helikopter cezaevi yanındaki boş araziye aniden zorunlu iniş yaptı. Derhal helikopteri abluka altına alan emniyet güçleri helikopterin içindeki dört kişiyi kıskıvrak yakaladı. Çatışma anında kaçmaya çalışan ağır hapis cezalı olan Panayotis Vlastos’un da yaralandığı belirtiliyor. Hatırlanacağı üzere Panayotis Vlastos, armatör Periklis Panagopulos’u kaçırmış ve yakalandıktan sonra cezasını çekmek üzere Koridalos cezavine konmuştu. Ancak 12 Aralık 2011 tarihinde Koridalos cezaevinde tutukluları esir alarak firar etmek istemesi sonucunda başarılı olamamıştı ve buradan Trikala’daki cezaevine sevkedilmişti.

Olayla ilgili elde edinilen bilgilere göre, yaklaşık yarım saat cezaevi üzerinde dolaşan helikopter bir demir kanca ile cezaevi etrafında bulunan dikenli teli kaldırmaya çalıştığı ancak bunda başarılı olamadığı da ifade ediliyor.

trikalavoice.gr, trikalanews.gr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz