Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Trakya’daki Müftü Meselesinin Antlaşmalara Uygun Olarak Çözümünden Yanayız”

“Trakya’daki Müftü Meselesinin Antlaşmalara Uygun Olarak Çözümünden Yanayız”

0
0

Milletvekilleri İlhan Ahmet ve Burhan Baran, Dedeağaç Metropoliti Anthimos’u yalanladı.

KİNAL Partisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet ve KİNAL Partisi İskeçe Milletvekili Burhan Baran, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla, Dedeağaç Metropoliti Anthimos’un Batı Trakya’da Müftü seçimi ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Müslüman Milletvekilleri dahi Müftü seçimi istemiyor” diyerek, Milletvekilleri İlhan Ahmet, Burhan Baran ve Hüseyin Zeybek’i, Türk Azınlık insanı nezdinde zan altında bırakmıştı. Şimdi tüm gözler, iki Milletvekilinin yaptığı bu açıklamanın KİNAL Partisini bağlayıp bağlamadığına çevrilmiş oldu.

Ancak Milletvekilleri İlhan Ahmet ve Burhan Baran yaptıkları yazılı ortak basın açıklamasında, “Dedeağaç Metropoliti Anthimos’un devlet radyosunda yapmış olduğu son açıklamaları şaşkınlık ve hayal kırıklığı ile dinledik. Bizler, tabi ki de Trakya’daki müftü meselesinin, antlaşmalara uygun olarak, Azınlığın hür iradesi, tercihi ve isteği doğrultusunda engel konmadan nihayi çözümünden yanayız.” İfadeleriyle Metroolit Antimos’un dile getirdiklerinin gerçeği yansıtmadığını ortaya koymuş oldu.

Milletvekili Hüseyin Zeybek bu açıklamada hariç, iki Milletvekilinin yapmış olduğu yazılı ortak basın açıklaması aynen aşağıdaki gibidir:

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

“Dedeağaç Metropoliti Anthimos’un devlet radyosunda yapmış olduğu son açıklamaları şaşkınlık ve hayal kırıklığı ile dinledik.

Trakya’daki müftü seçimine ilişkin bizlerin görüşüne atıfta bulunarak yapılan bu açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.

Sayın Anthimos’a, başkalarının görüşlerini yorumlamadan, sadece kendi kişisel görüşlerini ifade etmesini tavsiye ediyoruz. Çünkü bu yaptığı yanlış bir hareket ve yanlış bir yorum olmakla birlikte, saygı ve edep kurallarına da aykırıdır.

Bizler, tabi ki de Trakya’daki müftü meselesinin, antlaşmalara uygun olarak, Azınlığın hür iradesi, tercihi ve isteği doğrultusunda engel konmadan nihayi çözümünden yanayız.

Ayrıca, Partilerüstü Komisyon’un Azınlık ile ilgili olan kurumsal meselelerini, Parlamento’nun dışında olan dış kurumsal aktörler tarafından şekillendirmek ve müdahale edilmek istenmesi kabul edilemez.

Yani bu kurumsal aktörler, Parlamento’nun, partilerin ve her düzeydeki seçilmiş temsilcilerin yerini alamaz, bunu da burada açıkça belirtmek isteriz.

Din özgürlüğü meselelerine yapılan bu müdahaleler hukuka aykırı olup, Azınlığımızı rencide etmektedir.

Soydaşlarımızın gerçek iradesini oluşturan bu taleplerimizin, Partilerarası Komisyon’un sonuç raporuna dahil edilmesinin, acil ve kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu da tekrar beyan ederiz.”

Kamuoyuna saygılarımızla,

Av. İlhan AHMET Değişim Hareketi (KİNAL) Rodop Milletvekili

Dr. Burhan BARAN Değişim Hareketi (KİNAL) İskeçe Milletvekili

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz