Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “TRAKYA’DAKİ GENÇLERİN KADERİ İŞSİZLİK VE ÇARESİZLİK OLMAMALI”

“TRAKYA’DAKİ GENÇLERİN KADERİ İŞSİZLİK VE ÇARESİZLİK OLMAMALI”

24
0

Rodop Milletvekili İlhan AHMET, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nde artan işsizlik oranlarına dikkati çekerek, özellikle genç nüfusun iş gücüne katılımını sağlayıcı acil tedbirlerin alınması çağrısında bulundu.

Milletvekili olduğu Rodop İli’nin yer aldığı Trakya’nın, ülkedeki en geri kalmış ve fakir bölge olduğunu hatırlatan İlhan AHMET, “ 2016’nın Şubat ayı verilerine göre ülke nüfusunun % 24,2’si yani 1,16 milyon kişisi işsiz. Bu rakam ile Yunanistan, işsizlikte tüm Avrupa’da ilk sırada yer alırken, Trakya bölgesi de tüm ülkede ilk sıralarda. Bu acı gerçek bizlere, ülkedeki binlerce ailenin ağır ekonomik koşullar altında yaşam mücadelesi verdiğini göstermektedir” dedi.

“Genç işsizlerin gelceği, çözüm odaklı olmaktan uzak ekonomi ve istihdam politikalarına terk edilemez”

Trakya’daki işsizlikle mücadele için acil istihdam politikalarına ihtiyaç olduğunu vurgulayan milletvekili, özellikle genç işsizleri destekleyecek, çaresizliklerine son verecek, çözüm odaklı programların hayata geçirilmesinin önemine işaret etti.

Bu kapsamda, Yunanistan İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun (OAED) 26 bin işsize istihdam yaratmayı hedefleyen ‘Voucher 2016’ eğitim ve istihdam programını hatırlatan milletvekili,  Ocak ayından bugüne kadar çeşitli gerekçelerle ertelenen programın, biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

“26 bin işsiz için iş imkânı yaratacak olan program, hala neden başlamıyor?”

İlhan AHMET, ‘Voucher 2016’ programının başlamasında yaşanan bu gecikmeyi, hazırladığı soru önergesiyle meclis gündemine de taşıyarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın dikkatine sundu.

Milletvekili, 29 – 64 yaşları arasında 26 bin işsize, özel sektörde 6 ay boyunca istihdam olanağı yaratmayı hedefleyen söz konusu programın, kapsam ve içeriğinin geçerliliğini koruyup korumadığı hakkında açıklama istedi. 

Soru önergesinde, Ocak 2016’da ilan edilmesinin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hala başlatılmayan ‘Voucher 2016’ programının neden hayata geçirilemediğinin yanıtını isteyen İlhan AHMET, ilgili bakana, “programın başladığını kesin olarak ne zaman duyuracaksınız?” diye sordu.

“Voucher 2016” Programı nedir?

İş ve İşçi Bulma Kurumu (OAED) tarafından Ocak 2016’da ilan edilen program ile, 29 – 64 yaşları arasında 26 bin işsize istihdam yaratılması hedeflenmektedir. Programdan yararlanacak işsizlere, özel sektörde 6 ay süreli iş desteği sağlanması planlamaktadır.

Mayıs 2015’te iptal edilen, 16 bin işsize istihdam sağlamayı amaçlayan 112 milyon Euro bütçeli programın yenilenmiş hali olan “Voucher 2016”, 26 bin işsizin ticaret, turizm, enerji, bilgi ve iletişim teknolojileri, lojistik, gibi 8 sektörün, 43 uzmanlık alanında istihdam edilmesini öngörmektedir.

Sözkonusu eğitim ve istihdam programına katılanlara, takip edecekleri 130 saatlik seminer sonunda, uzamanlık alanlarına göre bilgi ve yeterlilik setifikası ile 5.500 Euro maddi destek verileceği ifade edilmektedir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz