Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “TRAKYA İÇİN HAKKI OLANI İSTİYORUZ”

“TRAKYA İÇİN HAKKI OLANI İSTİYORUZ”

28
0

İlhan AHMET ve Pavlidis’ten, Trakya’nın kalkınması ve tütün üreticilerin desteklenmesi için işbirliği ve mücadeleye devam mesajı.

Rodop Milletvekili İlhan AHMET, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis’i makamında ziyaret etti. Görüşmede, Milletvekili İlhan AHMET’in, son dönemde Trakya bölgesinin sosyo – ekonomik yapısına ivme kazandırma amacıyla yürüttüğü çalışmalar ele alındı. Milletvekili ayrıca, meclis gündeminde olan Kalkınma Yasa Tasarı’sıyla ilgili gelişmeleri de Eyalet Başkanı Pavlidis’e aktardı.

Görüşmede öncelikli gündem, tütün

İkili arasında, 10 Haziran Cuma günü gerçekleşen görüşmenin öncelikli gündeminde tütün yer aldı. Ziyaret esnasında İlhan AHMET, Trakya’nın “basma” tütününün geleceği için, geçtiğimiz günlerde, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği kurumları nezdinde gerçekleştiridiği temaslara değindi.

Milletvekili İlhan AHMET, Trakya’nın gelecekteki refahı ve kalkınmasında, özellikle de tütün üreticisinin desteklenmesinde, AB Yeni Ortak Tarım Politikası’nın II. Aşaması’ndaki rezervlerden yararlanabilmenin önemini dile getirdi.

“Pavlidis’in işbiliği memnuniyet verici”

Eyalet Başkanı Pavlidis’in kendileriyle yürüttüğü işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade eden milletvekili, bu kaynağın, Trakya bölgesi için ne derece önemli olduğunu anlatabilmek için, Pavlidis’i Meclis Eyaletler Komisyonu’nda ağırladıklarını ve durumun ciddiyetini bir kez de eyalet başkanının ağzından dile getirme fırsatı bulduklarını hatırlattı.

İlhan AHMET, “Aynı şekilde Rodop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nikos Aggelidis’i de komisyonda dinlemek istedik. Ancak kendisi yazılı bir tebliğ yapmakla yetindi. Keşke gelip, bölgedeki durumun ciddiyetini bizzat anlatsaydı. Böylece taleplerimizde ve gayretlerimizde ciddi olduğumuzu daha net gösterebilirdik” diye konuştu.

Tütün üreticilerini ve tüm Trakya halkını yakından ilgilendiren konuların takipçisi olmaya devam ettiklerini belirten milletvekili, bölgesel kalkınma için girişimlerini sürdüreceklerinin altını çizdi.

“Trakya’nın kalkınması ve tütün üreticisinin desteklenmesi için mücadeleye devam”

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis, Milletvekili İlhan AHMET’in bölgesel kalkınma ve özellikle tütün üreticilerinin desteklenmesi için yürüttüğü çalışmaların önemine vurgu yaparak, “Trakya’nın kalkınmasına fayda sağlayacağı ve bölgede yeni fırsatlar yaratacağı muhakkak olan bu  Yeni Ortak Tarım Politikası’nın II.Aşaması’ndan yararlanmak için çok yönlü mücadeleye devam etmeliyiz” çağrısı yaptı.

“İlhan AHMET’in Trakya için girişimleri son derece önemlidir”

Sözkonusu Kalkınma Yasa Tasarısı’yla ilgili Meclis Eyaletler Komisyonu’ndaki toplantıda, Trakya bölgesinin geri kalmaması için gerekli fikir ve önerileri sunduklarını ifade eden Pavlidis,  “Biz kimseden hatır-gönül yapmasını istemiyoruz, bölgemiz için hakkımız olanı istiyoruz” dedi.

Pavlidis, “Trakya bölgesinin ve özellikle tütün üreticilerinin refahı  için sayın İlhan AHMET’in başlattığı ve sürdürdüğü girişimler önemli. Şimdi neticelerinin ne olacağını bekliyoruz. İnanıyorum ki iyi olacak. Bize düşen hep birlikte çabalamaya ve mücadeleye devam etmek” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz