Ana Sayfa Uncategorized “Trakya Helenizmi’ni Onurlandırmak İçin Buradayım”

“Trakya Helenizmi’ni Onurlandırmak İçin Buradayım”

0
1

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, Paskalya bayramı dolayısıyla Türkiye ve Bulgaristan sınırındaki Meriç (Evros) üçgenindeki Karaağaç (Ptelea) köyünü ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Sakellaropulu burada yaptığı açıklamada, “Bugün, kuzey Evros’ta, zaman içinde seyrini sürdüren Trakya Helenizmi’ni güç ve haysiyetle onurlandırmak için buradayım. Küçük Asya’dan buraya gelen ve kolektif acıyı bir nefese dönüştüren bugünün sakinlerinin atalarının anısını onurlandırmak için buradayım. Onları onur ve gururla anıyor, pozitif ruhlarından ve boyun eğmez zihniyetlerinden ilham alıyoruz” dedi.

Bayan Sakellaropulu, köy meydanında Ptelea sakinleri tarafından duygulu bir şekilde karşılandı ve köy muhtarı Giannis Mercanidis, ilk kez bir Cumhurbaşkanı’nın köyünü ziyaret ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanını karşılamaya Yeni Demokrasi Milletvekilleri Hristos Dermencopulos ve Stavros Keleçis ile Dışişleri Bakanlığı Trakya Siyasi İşler Dairesi Başkanı Simron Tegos, Kumçiftliği (Orestiada) Belediye Başkanı Mavridis, askeri komutanlar ve bölge halkı katıldı.

Cumhurbaşkanı Sakellaropulu Karağaç köyü ziyareti öncesinde sınır bölgesinde bulunan 126’ıncı askeri gözetleme karakolunu ziyaret etti. Burada kendisini 4. Kolordu Komutanı Korgeneral İoannis Çioplos karşıladı. Cumhurbaşkanı Sakellaropulu askerlerin Paskalya bayramını kutladı. Bayan Sakellaropulu, o sırada devriye görevinde bulunan bir uzman çavuş ile de görüntülü konuştu, Paskalya bayramını kutladı.

Sabah saat 10:00’da Dedeağaç Havalimanı’na gelen Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Meriç Bölgesi Başkan Yardımcısı Dimitris Petroviç, Dedeağaç Belediye Başkanı Giannis Zampukis, Dedeağaç Metropoliti Anthimos ve XII Tümen Komutanı Panagiotis Kavidopulos tarafından karşılandı.

Son olarak Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu bölgedeki STK temsilcileri ve yerel Yönetici ve bölge yetkilileriyle de bir toplantı gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

 

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz