Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “TOURKİKA NEA” SİTESİ YAZIYOR, ÇİPRAS-KAMMENOS HÜKÜMETİ UYGULUYOR”

“TOURKİKA NEA” SİTESİ YAZIYOR, ÇİPRAS-KAMMENOS HÜKÜMETİ UYGULUYOR”

22
0

Batı Trakya’da “Tourkika Nea” sitesi yazıyor, Çipras-Kammenos hükümeti araştırmadan soruşturmadan ne olduğunu anlayıp bilmeden harfiyen uyguluyor.”

ΚΛΕΙΣΙΜΟ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Σχ: Επιτέλους το έκλεισαν το ΠΑΡΑΝΟΜΟ εκεί τζαμί. Τώρα πρέπει να ακολουθήσει και το επίσης ΠΑΡΑΝΟΜΟ μεστζίτ  του συλλόγου μουσουλμάνων Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη. Όποιος θέλει να ασκεί τα λατρευτικά του καθήκοντα να το κάνει σε έναν ΝΟΜΙΜΟ χώρο. Να βγάζει άδεια, να εγκρίνεται αό τις αρμόδιες υπηρεσίες και μετά ας λατρεύει όποιον Θεό θέλει.

Batı Trakya’da “Tourkika Nea” sitesi yazıyor, Çipras-Kammenos hükümeti araştırmadan soruşturmadan ne olduğunu anlayıp bilmeden harfiyen uyguluyor.”

ALLAH AŞKINA, BU CAMİMİDİR?

EVET YANLIŞ OKUMADINIZ!!!!

Batı Trakya’da Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığa karşı son yıllara yaşanan olumsuzlukların, ardı arkası kesilmiyor. Eğitimle başlayan saldırı ve olumsuz uygulamalar dini ibadetlerin yapıldığı alanlara kadar geldi. Kim bilir bundan sonra neresi “hedef” gösterilecek ve daha nereleri kapatılacak. Daha nelerimize kilit vuracaklar hep birlikte göreceğiz.

Dernekler içerisinde vakit namazların ve Cuma Namazlarının kılınması için Dernek yöneticilerinin kendi imkanlarıyla oluşturdukları namaz kılma bölümü, Yunan gazetelerince çarpıtılarak sözde cami  olduğu haberlerinin yapılmasının ardından Yunan makamları devreye girerek birer birer kapatılıyor. Kaldı ki, dernek içinde oluşturulan bu ibadet alanlarının cami ile uzaktan yakından ilgi ve alakası yok. Yunan basını cami olarak adlandırınca ve yazınca devlet derhal devreye giriyor ve vakit namazlarının kılınmasına olanak tanımıyor, derneğin kapısına kapatılma mührü vuruluyor.

Sürekli ve acımasızca bir şekilde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak arama mücadelesi ve kurum ve kuruluşların başında olan şahıslarla uğraşan, zaman zaman şahısları kurum ve kuruluşları adeta “hedef” olarak göstermeye kadar giden “Tourkika Nea” haber portalı, Dimetoka’da yaşanan bu uygulamayla alakalı yaptığı haberde ilginç bir başlık attığı görüldü. Haberin başlığında, “Nihayet Dimetoka’daki yasadışı cami kapatıldı” olarak başlık attı.

Bununla da yetinmeyen “Tourkika Nea” haber portalı, “Sonunda oradaki yasadışı camiyi kapattılar. Şimdi de Selanik’te Makedonia Müslümanlar’ının YASADIŞI mescidi takip etmelidir. Kim ibadet görevini yerine getirmek istiyorsa meşru bir alanda yapsın. İzin çıkarsın, sorumlu kurumlar tarafından onaylansın ve sonra da hangi Allah’a isterse ibadet etsin” yorumunu yaparak, Selanik’teki soydaşlarımızın da kendi imkanları ile oluşturdukları ibadet alanını “hedef” göstermekten geri kalmadığı görülüyor.

 

DİMETOKA’DAKİ İBADET ALANI DA CAMİ GEREKÇESİYLE KAPATILDI!  

Dimetoka’daki Türk’lerin Dernek içinde bulunan halı ve namazlıkla döşenmiş namaz kılma alanı cami olduğu gerekçesiyle polis tarafından kapatıldı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde, Selanik yakınlarında İmathia bölgesi Aleksandria’da yaşayan Türk’lerin oluşturduğu dernekteki ibadet alanı yasadışı cami olduğu gerekçesiyle polis talimatıyla kapatılmıştı.

Yaşanan bu olumsuzluk sonrasında Dimetoka Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Süleyman Macır, “Mescidimizin kapatılması bizleri çok üzdü. Gerçekten çok yazık. Biz burada çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim’i öğretiyorduk. Cuma namazlarımızı kılıyorduk. Bizlere bir yer göstersinler, bu yer Kilise bile olsa bizler oraya gidip dini ibadetimizi yapmak, namazımızı kılmak istiyoruz” diyerek sitem etti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz